Stemmingswisselingen

Tijdens de menopauze kun je ook last hebben van stemmingswisselingen. Heb je hier erg last van en kun je wel wat hulp gebruiken? Maak dan eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Samen met jou kijkt ze naar je klachten en hoe deze aangepakt kunnen worden. Liever zelf iets proberen? Probeer dan eens de Women’s Mood; een voor vrouwen ontwikkelde formule speciaal voor stemmingswisselingen.

Stemmingswisselingen tijdens de menopauze

Tijdens de menopauze zijn stemmingswisselingen anders. Het zonnetje schijnt en de dag lacht je toe. Je kleedt je aan en loopt naar beneden. Zonder enige aanleiding ga je tekeer tegen je zoon, omdat hij zijn tas op de stoel heeft gezet in plaats van op de grond. Stemmingswisselingen kunnen ervoor zorgen dat je om zoiets kleins ontzettend boos wordt. Even later begin je een gezellig gesprek over het bezoek aan oma dat het komende weekend gepland staat. Stemmingswisselingen tijdens de menopauze kunnen een grote invloed hebben op je relaties, zowel thuis als op je werk.

Wij merken in onze praktijken dat juist stemmingswisselingen één van de meest vervelende klachten van de menopauze is waar vrouwen mee te maken krijgen. Nog meer zelfs dan de opvliegers. Het gevoel om door een wisseling van stemming de controle over je emotie te verliezen. De veelvuldige ruzies thuis en op je werk en het gevoel dat je er niets over te zeggen hebt. Dat de stemmingswisselingen je overkomen. Dat je jezelf niet in de hand hebt. Het zijn allemaal gevoelens die je bij stemmingswisselingen tijdens de menopauze kunt hebben.

Stemmingswisselingen, waar komen ze eigenlijk vandaan?

Stemmingswisselingen worden veroorzaakt door het wisselen van je hormoonspiegels in je lichaam, ze hebben dus vaak een lichamelijke oorzaak. Onderzoek heeft aangetoond dat schommelingen in je hormoonspiegels ook schommelingen geven in de spiegels van het gelukshormoon serotonine in je hersenen. Dat wil niet zeggen dat je er niets aan kunt doen, in tegendeel. Er is heel goed iets te doen aan stemmingswisselingen. Niet alleen zijn er inmiddels een aantal behandelingen die je hierbij kunnen helpen, maar ook zelf kun je wat maatregelen nemen.

Stemmingswisselingen aanpakken

Aan stemmingswisselingen is goed iets te doen. De Care for Women specialiste kan je hierbij helpen. In een speciaal menopauzeconsult kijkt ze samen met jou naar je klachten. Hoe ernstig zijn ze? Wat kun je er zelf aan doen en wanneer heb je echt een behandeling nodig. Vervolgens overleggen we met jou wat precies de mogelijkheden zijn vanuit de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeskunde en wat je ervan mag verwachten. Zo komen we niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar geven we je gelijk inzicht in de mogelijkheden die je hebt tegen de stemmingswisselingen. Je hoeft niet rond te blijven lopen met stemmingswisselingen.

Hulp bij stemmingswisselingen

Heb je erg last van stemmingswisselingen tijdens de menopauze? Maak gerust eens een afspraak bij een Care for Women specialiste. Een doorverwijzing van je huisarts heb je hiervoor niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult al vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt met al je vragen rondom de menopauze en stemmingswisselingen bij haar terecht. Bovendien is een afspraak nu heel eenvoudig zelf te maken via de online webagenda, 24 uur per dag. Dus wat let je? Duizenden vrouwen gingen je voor en onderzoek door zorgverzekeraar Menzis en de Avans Hogeschool liet zien dat maar liefst 98% bijzonder tevreden over was.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.