Kwaliteit vanuit het Keurmerk 'Aantoonbaar Beter'

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Jouw gezondheid is belangrijk. Met het kiezen voor de Care for Women specialiste moet je erop kunnen vertrouwen dat zij kwalitatief hoogwaardige zorg biedt. Dat zij jou daadwerkelijk kan gaan helpen en dat haar behandeling effectief is. Laten we je daarin een beetje geruststellen, want op het gebied van hormonale problemen is de Care for Women specialiste een echte specialiste. Goed opgeleid, met een HBO vooropleiding en bovendien is zij zelf ook vrouw.

Daarnaast hebben alle Care for Women specialisten het 'Practice Based Evidence Praktijk' keurmerk gehaald. Dit keurmerk van 'Aantoonbaar Beter' wordt gegeven aan zorgverleners die voldoen aan de kwaliteitscriteria. Zorgverleners die inzicht aan hun cliënten kunnen geven over de effectief van hun behandeling.

'Aantoonbaar' staat voor aan kunnen tonen en 'Beter' voor betere zorg, gebaseerd op de effectiviteit van de behandeling. Anders gezegd, de specialiste kan jou de effectiviteit van jouw behandeling laten zien. Mogelijk geeft dit je een gerust gevoel dat je bij de Care for Women specialiste daadwerkelijk een effectieve behandeling krijgt. Bovendien krijg je niet alleen zelf de effectiviteit van je behandeling te zien, maar word je ook betrokken bij je eigen vooruitgang. Je zult merken dat door hierin samen te werken, de Care for Women specialiste jouw behandeling veel specifieker en efficiënter kan laten verlopen, met als doel dat jij daarmee een uitstekende kwaliteit van zorg krijgt. Trajecten duren daarom ook maar kort, vaak ben je in een paar consulten al helemaal geholpen.

Een korte uitleg over Practice Based Evidence werken

Practice Based Evidence werken betekent dat jouw zorgverlener, de Care for Women specialiste, de effectiviteit van jouw behandeling moet kunnen aantonen. Dit laatste is belangrijk, omdat geen persoon gelijk is. Bovendien is het voor jou niet belangrijk hoe effectief de behandeling van je buurvrouw is, maar die van jouzelf.

Om te zien of een behandeling effectief is, moet er op individueel niveau gekeken worden. Er ontstaat een reëel beeld van de effectiviteit van de behandeling door een combinatie van individuele gegevens en de ervaring van de specialiste. Het uitgangspunt van Practice Based Evidence werken is dat er geen gemiddelde cliënten bestaan en dat richtlijnen niet moeten leiden tot standaard zorg.

Alle Care for Women specialisten werken met het programma EviCare als elektronisch cliëntendossier. EviCare is door de onafhankelijke keuringsdienst KIWA goedgekeurd en voldoet aan de hoogst gestelde veiligheidseisen voor het opslaan van medische gegevens. Deze is vergelijkbaar met die van ziekenhuizen. Je gegevens zijn in EviCare veilig en bovendien kun je ze altijd opvragen of laten verwijderen. Het zijn jouw gegevens en ze zijn dan ook jouw eigendom. Dit geeft een gerust gevoel. 

EviCare vergelijkt de ernst van jouw klachten per consult en vergelijkt deze met een vorig consult. Zo zie je direct jouw eigen vooruitgang. Hoe? Door voorafgaand aan het consult een lijst in te laten vullen waarin jij aangeeft hoe ernstig elke klacht is. Bovendien bespaart dat ook veel tijd tijdens het consult, waardoor de specialiste jou sneller en effectiever kan helpen. Zij kan direct aan de slag. Je zult merken dat je je snel beter gaat voelen. 

KIWA goedgekeurd keurmerk

Waarom is dit voor jou als cliënte belangrijk?

Het simpele antwoord is: daar kom je toch ook voor? Je gaat toch naar een Care for Women specialiste om zo snel mogelijk goed geholpen te worden? Je wilt je toch snel weer beter voelen en geen eindeloze trajecten volgen die niet blijken te werken? Met de keuze voor een Care for Women specialiste kies je voor kwaliteit, korte trajecten en inzicht in je eigen vooruitgang. Maak gerust een afspraak en blijf niet langer lopen met hormonale klachten.

Voorbeeld Practice Based Evidence (PBE) werken

Voorbeeld Practices Based Evidence werken

Aantoonbaar beter

Praktijken met het PBEP-logo (Practice Based Evidence Praktijk) voldoen dus aan de richtlijnen die staan voor Practice Based Evidence werken. Iedere, bij Care for Women aangesloten, specialiste voldoet hieraan. Als cliënte weet je hierdoor zeker dat er gewerkt wordt met een elektronisch cliëntendossier, dat beveiligd is op het hoogste niveau. Voor de Care for Women specialiste betekent dit dat zij met deze certificering aan haar cliënten kan aantonen dat zij professioneel werkt en dat haar behandeling effectief is. Zij biedt aantoonbaar betere zorg. Voor meer informatie verwijst Care for Women je door naar de website van Aantoonbaar beter.

Care for Women erkend door kwaliteitsregister (2)