Deze vrouwen delen graag hun ervaring

Care for Women Icon
Care for Women Icon
Jaarlijks zoeken duizenden vrouwen een oplossing voor hun hormonale problemen bij een Care for Women specialiste. Zij ervaren zelf hoe fijn het is om eindelijk goed geholpen te worden. Hieronder delen zij hun verhaal, zodat ook jij een idee hebt van wat je kunt verwachten.
92% van de vrouwen beveelt de Care for Women specialiste aan. Met een klanttevredenheidscijfer van gemiddeld een 8.9 is de kans groot dat ook jij door ons goed geholpen kunt worden. Blijf niet langer met jouw klachten rondlopen en ervaar ook zelf de hulp die de Care for Women specialiste jou kan geven.

Heb jij een ervaring met een Care for Women specialiste die je graag met anderen wilt delen? Vul dan het contactformulier in. Met jouw ervaring kun je ook andere vrouwen helpen deze stap te maken, zodat ook zij zich beter zullen gaan voelen. Wij danken je alvast voor de genomen moeite.

Ervaringen

Menstruatie l “Mijn klachten zijn volledig weg”

“Ik heb een hele goede ervaring met Care for Women! Ik ben 25 jaar oud en ik had maandelijks zoveel last van gevoelige borsten (lees: ruim 2 weken voordat mijn menstruatie begon). Het gevoel alsof je borsten van je lichaam afscheuren zodra je je bh losmaakt. Daarnaast had ik last van een opgeblazen gevoel. Ik ben geen zweverig type, dus ik vroeg me eerst af of Care for Women (die hoofdzakelijk met natuurlijke supplementen werken), wel iets voor mij was. Toch besloot ik een keer op consult te komen, waar ik heel serieus werd genomen, uitleg kreeg waar mijn klachten vandaan kwamen en 2 supplementen mee kreeg om te proberen voor 2 maanden. Het was een beetje puzzelen wat het beste werkt, maar ook daar kreeg ik hulp bij. Vrijwel direct, binnen een week sowieso, werden mijn klachten minder. En de 2e maand waren mijn klachten volledig weg. Wat een opluchting! Hierna ben ik nog eenmaal op consult gekomen om te bespreken of ik nog wat anders nodig zou hebben, maar voor nu hou ik het zo! Mijn 2 consulten werden volledig vergoed door Univé aanvullend goed. En als het niet vergoed werd dan had ik het er ook zeker voor over gehad! Een zeer tevreden jonge cliënte hier en ik heb al meerderen jonge meiden mijn ervaringen verteld. Er lopen teveel vrouwen rond met hormonen die niet helemaal in balans zijn en het is zonde als je elke maand hiervan klachten ondervindt terwijl dit niet nodig is.” – Romy

PMS l “Ik kan weer lachen!”

Omdat ik zo verward was belde ik uitzichtloos naar de huisarts met de vraag of ik een spiraaltje kon laten zetten. Twee jaar geleden begonnen de klachten: huilen, terugtrek gedrag, agressief gedrag en gejaagdheid. Met de jaren werden de klachten erger. Paniekaanvallen, angst en ik kreeg zelfs suïcidale gedachten. Dit ben ik niet! Dit hoort zo niet bij mij! Drie weken per maand had ik er last van en 1 week niet.

Nadat ik de arts had gebeld, ben ik doorverwezen naar een psycholoog en is mijn bloed onderzocht. Uit het bloedonderzoek kwam niets en het gesprek met de psycholoog was ook eenmalig. ” Het is niet iets psychisch”.

De pil geprobeerd, maar daardoor verergerde de klachten. Gevraagd om een doorverwijzing naar een gynaecoloog, maar die kreeg ik niet. Tot voorkort ben ik door blijven tobben. Uiteindelijk heb ik de arts gebeld met de vraag om een spiraal te plaatsen. Het antwoord was als volgt: ”Je krijgt Oxazepam, want het kunnen je hormonen niet zijn. Ook geen overgang, je bent 41”. Uiteindelijk heb ik contact gezocht met Care for Women. Bij Care for Women werd eindelijk serieus geluisterd naar mijn probleem. Mijn klachten werden erkend en het kon wel degelijk de hormonen komen, namelijk PMS.

Momenteel ben ik 5 maanden verder en het gaat een stuk beter met me. Er is nog een keer bloed geprikt. Daar waar de waarde voor de dokter aanvaardbaar waren, legde mijn consulente uit dat we ons soms beter voelen als alles net wat hoger is. Begonnen met Vitamine D, Magnesium, Omega en nog wat supplementen die zij vond passen bij mijn verhaal. Ook kreeg ik adviezen om leefstijl aan te passen en stress te vermijden. Ik kan weer lachen, ik slaap goed, mijn darmen werken beter en ik kan weer genieten van het leven met eigenlijk een simpele oplossing! Ieder geval beter dan een symptoombestrijding, Oxazepam.

Jammer dat huisartsen dit probleem zo onderschatten en dat de zorgverzekering (CZ) een PMS-consult niet vergoed. Ik ben dankbaar voor Care for Women die zich richten op deze klachten”. – Tineke

PMS l “Twee persoonlijkheden in één maand”

Zo rond mijn dertigste begon het: een aantal weken per maand voelde ik me als een dweil, ik denk dat dat het beste omschrijft hoe mijn lichamelijke toestand toen was. Een soms heel boze dweil, dat wel. Ik voelde me alsof ik ieder moment uit elkaar kan barsten, ik had hoofdpijn, kon me niet concentreren en wilde de hele dag in bed blijven. Ik sleepte me door de dag en moest in de middag echt even rusten anders redde ik het niet.

Daarnaast was ik gewoon niet te genieten. Ik flapte er de meest onmogelijke opmerkingen uit waar ik mijn partner of vriendinnen me kwetste. Mijn kinderen waren ook favoriet onderwerp tijdens mijn buien, ze bleven het liefst uit mijn buurt want om het minste of geringste snauwde ik ze af. Daarna voelde ik me zo rot en een vreselijke moeder: Hét recept voor een goede janksessie.

Het tegenstrijdige is: in de week van mijn menstruatie en de week daarna kon het allemaal niet kapot. Ik voelde me dan fantastisch, kon dubbel zo hard werken, had een leuke, liefdevolle relatie met mijn man en deed leuke dingen met mijn kinderen. Ik was gewoon een totaal andere Sabine, dat maakte het extra moeilijk want je weet dus ook hoe het is om geen klachten te hebben.

Natuurlijk ben ik met mijn klachten bij de huisarts geweest maar daar kreeg ik een beetje het gevoel alsof hij vond dat het tussen mijn oren zat, hij adviseerde me ook om naar de psycholoog te gaan! Heel goed bedoelt hoor, dat wel, maar een psycholoog was voor mijn gevoel zeker niet wat ik nodig had. Het was anders. Uiteindelijk ben ik een jaar lang een kalender gaan bijhouden voor mijn klachten. Daardoor gingen mijn ogen wel open! De klachten traden namelijk altijd op in de twee weken voor mijn menstruatie. Was ik ongesteld? Dan voelde ik me prima en ook in de week daarna was alles oké. Maar daarna begon alles weer van voren af aan.

Uiteindelijk ben ik weer naar de huisarts gegaan mét die kalender. Het ’toeval’ wilde dat er die dag een vervanger was. De vervangende huisarts hoorde mijn verhaal, zag de kalender en zei: “Dit lijkt enorm op PMS, je moet eens naar Care for Women, daar weten ze hier heel veel vanaf en hebben ze de tijd voor je.

En dat heb ik gedaan! Voor het eerst werd er goed naar me geluisterd. Ik kreeg een consult van een uur, dat alleen al voelde als een luxe. Een uur helemaal voor mij alleen waarin ik al mijn vragen kon stellen, het was een cadeautje. En omdat de specialiste er zo diep op inging, konden we samen passende oplossingen zoeken. Achteraf denk ik dat gewone artsen te weinig tijd en aandacht kunnen besteden aan PMS en daardoor niet adequaat kunnen helpen.

Inmiddels gaat het heel goed met me. Ik ben niet 100% klachtenvrij maar door o.a. mijn levensstijl aan te passen gaat het veel en veel beter met me!” – Sabine

PMS l “Mijn leven weer terug!”

Vanaf mijn puberteit weet ik dat ik PMS heb met klachten vlak voor de menstruatie. Ik weet wat ik moet doen; bewegen en gezond eten. Dat doe ik niet. Ik eet chocolade en koekjes en ik ben niet vooruit te branden. Zin in eten, vermoeidheid, buikkrampen en vocht vasthouden horen erbij. In het gezin is PMS normaal. Een lastig gegeven! Als ik kijk naar ongeveer zeven jaar geleden, zijn mijn klachten toegenomen.

Psychotherapie

Ik ga in behandeling met twee diagnoses die staan voor mijn levensgeschiedenis. De psychotherapie doet mij goed op verschillende vlakken, maar de klachten blijven en mijn onzekerheid verdwijnt ook niet. Zou het misschien bij mij horen? Is het iets waar ik mee moet leren omgaan? Na een jaar zonder psychotherapie besluit ik naar de psychiater te gaan om opnieuw te praten over antidepressiva. Ik heb mijn goede momenten, maar die worden steeds minder. Ik ga steeds meer aan mezelf twijfelen en ik word daar zo ontzettend moe van. Mijn psychiater raad me aan om elke dag minimaal een half uur buiten stevig te wandelen. Ik voel dat buitenlucht en beweging me goed doet en ik wandel gemiddeld drie tot vier keer in de week. Naast het wandelen ben ik ook minder gaan snoepen, alleen nog maar op feestjes. De pasta en de rijst worden tegenwoordig ook afgewogen en tot slot maak ik meer en meer een bewuste keuze in wat ik eet en wat ik niet meer eet.

Wat kan ik nog meer doen?

De klachten worden evengoed niet minder en ik twijfel of ik wel bij mijn werkgever moet blijven, want het kan ook aan mijn functie als maatschappelijk werker voor doven en slechthorenden liggen. Dit als ervaringsdeskundige. Mogelijk is het werk te zwaar en heeft het meer invloed dan ik denk. Ik vind het moeilijk om hierin een knoop door te hakken en te onderzoeken wat ik anders moet gaan doen. Mijn volgende stap is een bezoek aan een slaapcentrum, want ik ben ontzettend moe. Voordat ik dat ga regelen neem ik, op advies van mijn schoonmoeder, een kijkje op de website van Care for Women. Ze heeft die dag (31-01-2011) een stukje gelezen in de krant over deze organisatie. Meteen doe ik de test voor PMS. Ik heb PMS en dat komt ook uit de PMS test van Care for Women. Ik lees er meer over en ik krijg een aantal praktische tips. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Meteen maak ik online een afspraak met een specialiste, want de conclusie is ernstiger dan ik dacht en hopelijk kan zij mij ietsjes verder helpen. Met haar heb ik op 9 februari 2011 een zeer goed en vooral heel erg fijn gesprek! Ik heb PMDD. Dit is een psychische stoornis die verdacht veel lijkt op de stemmingsstoornis dat bij mij is vastgesteld. Progesteron is de boosdoener.

De stemmingswisselingen beïnvloeden mijn leven

De stemmingswisselingen, onzekerheid, spanningen en somberheid hadden weinig te maken met mijn eerdere diagnoses. Ik ga me steeds meer terugtrekken, ik ben ontzettend moe. In mijn werk schroef ik mijn uren terug naar 28 per week en dat is eigenlijk nog steeds te veel voor mij. Met name in de laatste week voor de menstruatie. Dan is mijn concentratie slecht, ben ik erg moe en dat gaat gepaard met hoofdpijn en slecht slapen. Ik ben vooral uitgeput. Ja, ik ben behandeld en ik kan prima omgaan met mijn verleden en met mijn beperkingen. Maar de persoon die ik vroeger was zie ik de laatste tijd veel minder.

Eindelijk begint de menstruatie!

Dan gaat het weer ruim een week beter, eindelijk ben ik wat meer mezelf. Het blijft voor mij een raadsel hoe dit komt. Mijn echtgenoot gaat mee naar de Care for Women specialiste. Ik waardeer dat van hem en hij wil natuurlijk ook weten wat ik heb en hoe hij er het beste met mijn stemmingen om kan gaan. Mijn echtgenoot en ik kunnen geen kinderen krijgen en dat maakt de keuze voor een anticonceptiemiddel waar geen progesteron in zit gemakkelijk.

Hulp van Care for Women

De specialiste van Care for Women in Soest heeft met behulp van plaatjes heel duidelijk kunnen uitleggen wat de hormonen precies in mijn lichaam doen. Met, eerlijk gezegd, weinig verwachtingen, slik ik een ander anticonceptiemiddel en het resultaat is er meteen. Een rare gewaarwording. Mijn gedachten die in de loop van de jaren negatiever zijn geworden, kloppen niet meer met mijn gevoelens. Ik voel me goed en de ondertoon van somberheid is verdwenen. Het is wel heel gek als je dat niet meer bent gewend. Van euforie naar een emotionele periode omdat ik eindelijk weet wat ik heb en omdat er een middel bestaat dat mijn leven teruggeeft. Opnieuw ontdekken wie ik ben, de negatieve gedachten en een aantal beperkingen waar ik afscheid van neem. Mijn echtgenoot heeft een nieuwe vrouw gekregen. Een vrouw die hij 14 jaar geleden leerde kennen en waar hij verliefd op wordt en wie hij trouwt. Hij heeft me achteruit zien gaan en we hebben wegen gevonden om daar samen mee te kunnen leven. Onze beperkingen en onze mogelijkheden. Het is zowel voor hem als voor mij een enorme schok geweest en we zijn boos, verdrietig en blij.

Ik heb weer zelfvertrouwen!

De Ciska van tien à elf jaar geleden kan weer groeien en leren. Maar het belangrijkste is dat ik weer aanspreekbaar en sociaal ben. Ik ben me beter gaan kleden, ik gebruik make-up en ons huis wordt weer schoner. Dit alles met meer energie. Inmiddels ben ik 32 kilo kwijt en draag ik maatje 38 onder en 40 boven. Ik doe mijn werk beter en ik kan er weer meer bij hebben. Sterker nog, mijn werk is weer heel erg leuk! Het is allemaal fantastisch!!! Met iedereen maak ik een praatje en ik voel me minder onzeker. Ik ben weer de vrouw die ik vroeger was en ik houd veel van haar!
Net als vroeger heb ik tussentijdse bloedinkjes bij het gebruik van de pil. Dit heeft me vroeger aangezet tot het gebruik van een zware pil met nog meer progesteron er in, dat nooit meer! Als ik meedoe aan mijn periodieke baarmoederhalskanker bevolkingsonderzoek hoef ik mij geen zorgen te maken. Deze bloedinkjes neem ik voor lief. Dankzij Care for Women heb ik mijn leven weer terug!
” – Ciska

Menstruatie l “Liever een Care for Women specialiste”

Jarenlang had ik tijdens mijn menstruatie vreselijke buikpijn. Ik kon dan niets, alles deed pijn. De trap op deed ik op handen en voeten omdat rechtop lopen gewoon niet ging. Ik heb de pil geslikt en allerlei middeltjes geprobeerd, niets werkte. Uiteindelijk, toen ik besefte dat dit echt niet normaal was, heb ik hulp gezocht. Via de huisarts kwam ik terecht bij de gynaecoloog en ik hoopte op een oplossing voor mijn klachten. De gynaecoloog vroeg me de pijn te omschrijven. Ik gaf aan dat het voelde als weeën. Hij keek me aan, trok zijn wenkbrauwen op en vroeg: ’Weet u dan wat weeën zijn’? En dan nog niet eens de vraag op zich, maar dat toontje! Toen ik aangaf twee kinderen te hebben, was de reactie: ‘Ja dan weet u inderdaad wat weeën zijn’.

Ik heb geen inwendig onderzoek gehad, de diagnose en oplossing werden vastgesteld op basis van mijn verhaal. Ik kreeg twee opties, ik kon zware hormonen gaan slikken waardoor ik in de overgang kwam of mijn baarmoeder laten verwijderen. Een illusie armer en met een kater stond ik 10 minuten later weer buiten. Ik vond mezelf te jong voor deze oplossingen en was er ook nog niet aan toe. Zo ben ik door blijven lopen met mijn klachten, met het idee dat er niets anders op zat.

Care for Women

Vorig jaar kwam ik via mijn werk in aanraking met Care for Women. Een specialiste zag hoeveel pijn ik had en zei dat dit echt niet normaal was. Ze regelde een afspraak voor me met een gynaecoloog, dit keer een vrouwelijke. Na onderzoek bleek dat ik twee vleesbomen had. Maar die waren niet de oorzaak van de pijn. Na verder zoeken, werd geconstateerd dat ik een verdikt weefsel rond mijn baarmoeder had, daardoor had ik zoveel pijn!

Ik was dolgelukkig dat er een oorzaak was gevonden, maar nog gelukkiger met de oplossing! De vrouwelijke gynaecoloog adviseerde het Myrena spiraaltje. Er was dus gewoon een eenvoudige oplossing voor mijn probleem! Inmiddels ben ik al een half jaar pijn vrij. Boos worden op de eerste gynaecoloog lost niks op, ik vind het wel jammer dat hij niet verder heeft onderzocht. De vrouwelijke gynaecoloog heeft hem nog wel een brief gestuurd, misschien leert hij er van en kijkt hij de volgende keer bij een andere vrouw wel verder.

Ik ben enorm blij dat de Care for Women specialiste de beslissing voor me heeft genomen en een afspraak voor me maakte. Zelf was ik het vertrouwen in de gezondheidszorg wel een beetje kwijt. Ik voelde me bij haar op mijn gemak, er werd naar me geluisterd, meegeleefd en een oplossing geboden. De manier waarop ik bij Care for Women ontvangen werd: ik ga liever 10x naar Care for Women dan 1x naar de huisarts, dat zegt toch genoeg?!” – Margreet van Zuidwind

PMS l “Na jaren klachten, na 1 consult al veel verbetering”

“Na jaren lang heftige PMS-klachten had ik me er bij neer gelegd dat het misschien gewoon bij mij hoort. Toen kwam ik Daniëlle tegen en heb contact opgenomen. Ze luistert en er was begrip en erkenning voor mijn klachten. Erg fijn…maar ook meteen na 1 consult al veel verbetering van de klachten. Nog fijner! Dus echt een aanrader!!!” – Noortje

Hormonen l Angstaanvallen “Je mankeert niets, alles is goed”, zei de dokter

”Het begon allemaal veertien jaar geleden. Ik kreeg opeens allerlei klachten. Eerst last van mijn maag, toen een blaasontsteking. Ik voelde me niet lekker. We waren pas verhuisd en ik was daarna bevallen van een dochter. Het ligt dááraan, dacht ik, dat ik niet lekker in mijn vel zit. Het gaat wel weer over als ik eenmaal gewend ben aan de nieuwe situatie. Maar het werd alleen maar erger. Ik kreeg steeds meer gekke dingen.

Ik was in de supermarkt toen ik opeens hartkloppingen kreeg en tintelingen in mijn linkerarm en gezicht. Mijn borst verkrampte. Het gaat niet goed met me, dacht ik. Ik raakte in paniek. Zwetend en duizelig liep ik te bibberen achter het winkelwagentje. Met mijn kind erin. Het was heel angstig. Ik bleef dicht naast de schappen lopen om me ergens aan vast te kunnen grijpen. ‘Help, wat gebeurt er met me?’, ging het door me heen. Ik was bang om iets ernstigs te mankeren, bang om dood te gaan.

“Je mankeert niets, alles is goed”, zei de dokter. Maar ik kreeg steeds vaker van die angstaanvallen. Trillend en zwetend zat ik soms in de auto. Ik voelde me dan heel kwetsbaar: Misschien val ik flauw of rijd ik ergens tegenaan met dat kind achterin. Ik draaide dan alle raampjes open. Of ik begon hard te zingen om mijn angst te overschreeuwen. Ik praatte op mezelf in: “Er is niets met je aan de hand, Karin.”

Als dat je een paar keer is gebeurd, word je bang om in de auto te stappen. Ik kreeg angst voor de angst. Ik durfde op een gegeven moment zelfs de straat niet meer op. Dat was heel erg. Ik gíng wel. Ik kleedde me netjes aan, deed lippenstift op, oorbellen in. Niemand zag wat aan me. Maar ik was als verdoofd.

In die tijd ben ik twee heel goede vriendschappen kwijtgeraakt. Met één vriendin was ik al tien jaar bevriend, en met de ander twintig. Ze vonden mij een aansteller. Ook in mijn huwelijk gaf het spanningen, want mijn man snapte ook niets van mijn klachten. Het onbegrip dat mensen hebben als je psychisch iets mankeert, dat is zo erg. Ik heb allerlei dokters bezocht, psychologen en specialisten. Maar nooit werd er een oorzaak gevonden. Totdat ik twee jaar geleden bij de Care for Women specialiste terechtkwam. Na al die jaren kon ik eindelijk mijn verhaal en emoties kwijt en kreeg ik duidelijkheid. Mijn klachten kwamen door de verandering van mijn hormonen. Die versterkte de angst. Dat te weten was een verademing. Er is wél wat met me aan de hand, dacht ik, ik ben niet gek.

Het gaat nu stukken beter met mij. Ik krijg nog steeds af en toe een angstaanval, maar ik weet nu hoe ik ermee om kan gaan. Ik heb geleerd hoe ik rustig kan blijven ademhalen en ik ben niet meer bang om dood te gaan. Maar het onbegrip nekt me nog steeds. Vooral het verlies van mijn vriendinnen heeft me veel pijn gedaan. Daar ben ik nog steeds heel verdrietig over.” – Anoniem

Hormonen l “Balans teruggebracht”

“Gezondheid was op zich goed, maar ik voelde me hormonaal niet in balans en daarvoor zocht ik specialistische hulp. Na een consult met Domenique koos ik voor een bepaald anticonceptiemiddel en dat heeft veel balans teruggebracht. Professioneel, betrokken, geduldig/begripvol en de informatie die ik kreeg was uitgebreid en werd goed toegelicht.” – Anoniem 

Menstruatie l “Ik heb meer energie. Ik zit beter in mijn vel”

“Ik was erg moe, veel slapen, kon geen hele dag volhouden zonder tussendoor te slapen. Veel last van vaginale klachten, menstruatieklachten. Mijn cyclus is nu een stuk beter, vaginale klachten zijn zo goed als weg. Ik heb meer energie. Ik zit beter in mijn vel. Lisette is een prettig persoon, je kunt je verhaal kwijt en zij zoekt vervolgens naar oplossingen en mogelijkheden. De consulten zijn zeer prettig verlopen!”- Anoniem

Hormonen l “Psychisch zat ik er helemaal doorheen”

“Psychisch zat ik er helemaal doorheen. Ik sliep weinig, had heel veel last van opvliegers en nachtelijk transpireren. Ik voel me nu een heel stuk beter, fitter en zit goed in mijn vel. Ik had niet gedacht dat hormonen zoveel met je lichaam kunnen doen!! Lisette is een erg fijne zorgverlener, ze heeft tijd en een luisterend oor.” – Anoniem

PMS l “Care for Women heeft mijn ‘normale’ leven gered”

”Eigenlijk ben ik vrolijk, sterk, enthousiast, en energiek. Maar steeds terugkerend waren dagen dat ik verzandde of vast liep. Dagen dat ik niet goed kon nadenken, van alles vergat, me terug trok, heel erg moe en boos was en uiteindelijk vreselijk depressief werd. Het begon steeds met enkele dagen waarop ik slechter functioneerde, die eindigde in enkele zware dagen, en dan ging het langzaam weer beter. Een dag of tien slecht, een dag of achttien goed. Dan was er geen vuiltje aan de lucht. Een malle molen, onverklaarbaar, niet normaal, en dat vond ik zelf ook. Mijn zelfvertrouwen raakte beschadigd, ik was om de paar jaar overspannen, en kreeg uiteindelijk een burn-out.

Het duurde jaren voor ik er achter kwam dat er een patroon zat in mijn klachten, dat samenviel met mijn menstruatiecyclus. Maar hoewel ik vanaf dat moment een gewaarschuwd mens was hielp dit me niet om de stormachtige depressies het hoofd te bieden.

Depressie?

“Later las ik dat ik alle kenmerken had die horen bij een depressie. Je verliest contact met de realiteit, relativiteit en tijd. Je ervaart machteloosheid en wanhoop. Het kan zo sterk zijn dat je het idee hebt dat je in je diepste wezen depressief bent en dat het nooit meer over zal gaan. Het lijkt of jij de ellende bent die je voelt. Je verzet je ertegen maar dat helpt niet en je raakt uitgeput. Dat is zo angstig dat je daar ook niet gauw met iemand over praat. Je durft voor jezelf al haast niet toe geven wat je voelt, bang dat je gek bent.

Psychische klachten

Natuurlijk zocht ik naar een uitweg, die mij via de huisarts bracht bij de GGZ, gesprekstherapie en zelfhulptherapie. Kijkend naar mijn leven zie ik dat ik kwetsbaar ben voor psychische klachten en dat therapie daarom heel zinvol was. Maar de alsmaar terug kerende klachten die samengingen met mijn menstruatiecyclus verergerde dit en maakte het echt problematisch. Ik heb mijn huisarts, gynaecoloog, psychologen gevraagd of er niet iets te doen was aan de in een duidelijke cyclus terugkerende klachten. Ik liet ze klachten en menstruatie kalender zien. Er werd niet of nauwelijks op gereageerd. Verder dan een vage bevestiging dat mijn klachten wellicht samen zouden kunnen hangen met mijn cyclus kwam geen van hen met PMS.

Iedere maand werd ik weer geconfronteerd met een crisis, regelmatig zo ernstig en zwart dat ik niet meer verder wilde. Ik schaamde me daarvoor en probeerde, helaas vaak tevergeefs, mezelf beter in de hand te krijgen. Rond mijn achtenveertigste ging ik enorm zweten ’s nachts, licht slapen en wakker liggen. Eerst af en toe maar later elke nacht. Mijn huisarts wist niet wat het was. Ik vroeg of het de overgang kon zijn, maar hij dacht het niet.”

In contact met Care for Women

“Via internet vond ik meer informatie over overgangsklachten en een PMS test bij ‘Care for Women’. Ik vroeg een consult en hoorde eindelijk een helder en herkenbaar verhaal over PMS en wat er nu tijdens de overgang allemaal verandert. Sinds het consult gebruik ik ‘Women’s Mood’ en AOV L-Tryptofaan. Al snel sliep ik beter. Nu vijf cyclussen later ben ik verbijsterd. In tientallen jaren heb ik me niet zo goed gevoeld en kan alleen maar hopen dat dit aanhoudt. Het enig nadeel zijnde kosten van de voedingssupplementen, die gek genoeg niet vergoedt worden.

Ik voel me net een normaal mens! Al die tijd heb ik geen of nauwelijks last van depressieve gevoelens. Soms heel, heel vaag aan de horizon een drizeltje maar dat stelt echt niks voor. Wel ben ik voor en aan het begin van de menstruatie heel erg moe. Dan ga ik in de middag even twee uur slapen en vroeg naar bed en voel me prima!

Te weinig kennis

“Blijkbaar is er bij veel huisartsen, psychologen en gynaecologen te weinig vakkennis over wat er gebeurt in je hersenen als je PMS klachten hebt. En nog minder over de eenvoudige middelen die je in kunt zetten om dit te ondervangen. Natuurlijk vraagt een werkelijke depressie om andere middelen. Maar mijn klachten hebben een duidelijke cyclus en wisselde in een vast patroon met perioden waarin ik normaal functioneer en me goed voel. Het is niet wetenschappelijk aantoonbaar, maar ik schat dat mijn depressieve en destructieve klachten voor 85% tot 90% hun oorzaak vinden in de gevolgen van hormoonwisselingen.

De klachten zijn zo goed als verdwenen en ik hoop met heel mijn hart dat er meer wetenschappelijk onderzoek komt naar de werking van de middelen die ‘Care for Women’ inzet. Hopelijk krijgt hun vakkundigheid de erkenning en bekendheid die ze verdienen. Het heeft mijn ”normale” leven gered.” – Anoniem

PMS l “Voor het eerst in jaren geen PMS-klachten”

Ik voel me echt heel goed. Voor het eerst in jaren geen PMS klachten gehad alleen gespannen borsten. Echt heel bijzonder. Ook staat er in dat boekje een speciaal hoofdstuk in over PMS en ook heel veel adviezen over voeding tijdens deze moeilijke week. Veel dingen die Jolijn vertelde in ons eerste gesprek herken ik nu bij mezelf. Ik ben inderdaad niet moe en futloos. Ik kan echt zeggen dat ik van iedere dag geniet. Net mijn menstruatie gehad en zonder problemen doorgekomen .Als ik de PMS kalender bekijk staat er bijna niets op. Echt heel gaaf.” – Anoniem

Hormonen l “Weer regie over mijn eigen functioneren!”

“Was hormonaal volledig uit balans, PMS en stress. Daarnaast prolactinoom die weer actief was geworden. Door voedingsadvies, ontspanning, beweging, supplementen heb ik sinds jaren weer het gevoel regie te hebben over mijn eigen functioneren en stemming. Ze heeft kennis van zaken, kan theoretisch onderbouwen waarom iets is zoals het is. Empathisch, betrokken, verstand van zaken. Ik heb nu 1x in de 4 maand contact om een vinger aan de pols te houden. Dit werkt goed. Zo gauw er iets verandert hormonaal door de hypofysetumor zoek ik contact en wordt het beleid weer aangepast.” – Anoniem 

Hormonen l “Jonge meid van 22 en herkende mezelf niet meer”

“Toen ik met Krista in contact kwam, was ik erg wanhopig. Ik ben een jonge meid van 22 die in de bloei van haar leven moest zijn, maar herkende mezelf niet meer terug. Ik had last van een depressie, vermoeidheid, onverklaarbaar veel aankomen in gewicht, darmproblemen, hoofdpijn, acné en nog veel meer klachten maar dat zijn er teveel om op te noemen.

Wat ik fijn vind aan Krista is dat ze toegankelijk, open minded is en totaal niet veroordelend. Ze is zelf heel spontaan en open en daardoor voel ik me op mijn gemak bij haar en durf ik zelf ook meer te delen. We zijn al een tijdje bezig waarin we verschillende dingen geprobeerd hebben. Ik heb zelf ook in mijn leefstijl wat aanpassingen gemaakt en eet gezonder en zorg dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg dankzij Krista. Ik ben gestopt met de anticonceptiepil en ben met wat vitamines begonnen op aanraden van Krista die konden helpen bij mijn klachten. Ze had het vrijwel meteen bij het juiste eind. Want na een tijdje zit eindelijk weer goed in mijn vel! Ik doe het nog rustig aan maar ik herken mezelf eindelijk weer terug. Ik voel me fitter, heb een rustige huid en bijna geen darmproblemen en hoofdpijn meer. Mijn gewicht is stabiel en ik begin zelfs al langzaam wat af te vallen. Ik ben Krista hier zo dankbaar voor!

Ik had voor Krista gekozen omdat haar profiel mij aansprak en door haar ervaringsdeskundigheid. De consulten waren laagdrempelig en soms wat informeel, waardoor ik me heel relaxt en op mijn gemak voelde. Ze is heel spontaan en geeft je echt het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en je klachten gezien worden. Ik heb veel behandelingen gehad waarbij er op een afstandelijke en formele manier met mij gecommuniceerd werd en dat past gewoon niet bij mij. Daarom ben ik echt fan van Krista! Als je nog twijfelt.. doe het! Je gaat er geen spijt van krijgen. Het is zo waardevol! Dankjewel Krista voor alles!” – Anoniem