Overige consulten

Care for Women Icon
Care for Women Icon

De Care for Women specialisten zijn volledig opgeleid in de gezondheid van vrouwen als het gaat om hun hormonen. Hierdoor bieden zij, naast menstruatie- en overgangsconsulten, ook andere consulten aan. Hiermee helpen ze ieder jaar duizenden vrouwen. 

Zwangerschapswens

Van alle vrouwen is ongeveer 30% binnen drie maanden zwanger. Dat loopt op tot ongeveer 80% na één jaar. Het lukt helaas niet iedereen om snel zwanger te worden. Duurt het voor jouw gevoel te lang? Neem dan contact op met een Care for Women specialiste. Zij kan je verder helpen. Samen met jou brengt zij jouw cyclus in kaart, kijkt zij naar de eisprong en zal zij jou gerichte adviezen geven om sneller zwanger te worden.

Anticonceptie

Ongeveer 42% van de vrouwen, in Nederland, in de leeftijd 16-49 jaar slikt de anticonceptiepil. Een kwart van de vrouwen gebruikt een andere methode, zoals een condoom, spiraaltje of sterilisatie. Ongeveer 1 op de 3 vrouwen gebruikt helemaal geen voorbehoedsmiddelen.

Nog steeds blijkt de pil het populairste te zijn. Toch zitten er grote verschillen tussen de diverse anticonceptiemethoden als het gaat om soorten hormonen, lage en hoge doseringen en toedieningsvormen. De meeste vrouwen kennen deze verschillen niet en dat is jammer, want er valt echt iets te kiezen. Je gebruikt een bepaalde methode vaak voor jaren. Een bewuste keuze hiervoor maken zorgt er voor dat je een anticonceptiemethode krijgt die bij jou en jouw lichaam past. Ook hiervoor kun je bij een Care for Women specialiste terecht.