Opleiding

Als Care for Women specialiste in opleiding leer je alles wat te maken heeft met hormonale veranderingen. Denk hierbij aan klachten die te maken hebben met de menstruatie, een zwangerschap(swens) of de overgang.

Dit zijn klachten waar vaak nog een taboe op ligt en wat veel vrouwen moeilijk vinden om te bespreken. Tijdens de opleiding leer je ook hoe je dit bespreekbaar kunt maken bij jouw cliënten. Hoe je de klachten in kaart brengt, waar je op moet letten en natuurlijk hoe je een gedegen persoonlijk advies kunt geven. Maar je leert nog veel meer, zoals de praktische kant van het opstarten van een eigen onderneming!

Praktische zaken

Startdata en groepsgrootte 
De opleiding start twee keer per jaar. In september en in januari, dat is wel onder voorbehoud. Om de kwaliteit van onze opleiding en ons vak te waarborgen werken wij met een maximum aantal deelnemers per opleidingsgroep.

Leslocatie

De lessen vinden gedeeltelijk plaats in Amersfoort en gedeeltelijk online. De exacte verdeling van online en op locatie hoor je enkele weken voorafgaand aan de opleiding.

Vaak is één van de dagen online en de andere op locatie, zodat je niet twee keer per week heen en weer hoeft te rijden!

Vooropleiding / startkwalificaties

Het enige wat je nodig hebt is een geldige BIG-registratie.

Daarnaast is het van belang dat de praktijklocatie waar jij zou willen starten beschikbaar is. Er moet natuurlijk wel voldoende ruimte zijn om een levensvatbare praktijk te starten. Bij aanmelding zullen wij dus altijd eerst kijken of wij de locatie kunnen goedkeuren. 

Heb je geen BIG-registratie? Niet getreurd, je kan de opleiding alsnog als HBO therapeut volgen. Dit kan als je in het bezit bent van een diploma HBO Medische en Psychosociale basiskennis. Welke voldoet aan de Plato eindtermen en geaccrediteerd is door CPION of andere geregistreerde instituten.

Het is wel zo dat enkele zorgverzekeraars de eis stellen dat ze enkel vergoeden als de specialiste een BIG-registratie heeft. Als HBO therapeut kan het dus zijn dat niet iedere zorgverzekeraar jouw consulten vergoed. Dat is iets om rekening mee te houden. Natuurlijk doen wij ons best om dit te voorkomen en te verhelpen, maar enkele verzekeraars willen deze eis tot op heden niet veranderen.

De kosten
Wat kost een opleiding tot Care for Women specialiste? Dat kunnen we verdelen in verschillende onderdelen. Namelijk de opleiding zelf en alles wat je nodig hebt om een praktijk te starten.

De kosten voor de opleiding 2022 bedragen € 2.790,- inclusief lesmateriaal en de standaard examenkosten. Daarnaast neem je nog een startpakket af met alle materialen die je nodig hebt om te starten. 

 

Het beroep: Care for Women specialiste

Je bent geslaagd! Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten? Wat ga je doen, hoe gaat het in zijn werk én wat kun je van Care for Women verwachten? 
 
Tijdens de opleiding word jij klaargestoomd om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer in je eigen praktijk als Care for Women specialiste. Vanuit je eigen praktijk help jij de vrouwen in jouw omgeving bij de hormonale problemen en voer je preventieve gezondheidschecks uit.

Het ene moment help je een vrouw met overgangsklachten, het andere moment komt er een echtpaar voor een healthcheck, geef je een anticonceptieadvies of help je een vrouw met PMS klachten. Tussendoor ben je ook nog druk met het promoten van je praktijk en je administratie.

Dat is natuurlijk leuk en uitdagend, maar het zijn ook heel veel verantwoordelijkheden! Daarom sta je er niet alleen voor. Je sluit je niet voor niets aan bij Care for Women. Gedurende jouw loopbaan krijg je waar gewenst ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Je kunt gebruikmaken van de informatiedatabase in EviCare, productprotocollen en natuurlijk onze besloten Facebookgroep, waar je casuïstieken kunt bespreken met je collega-specialisten. Daarnaast volg je elk jaar een (verplichte) scholing, worden er verschillende intervisies gepland, en kom je één keer per jaar met zijn allen samen op de jaarvergadering. 

Interesse in de opleiding?

We vertellen je graag meer over onze opleiding tot Care for Women specialiste. Hiervoor organiseren wij meerdere keren per jaar (online) informatiebijeenkomsten. Van 10.00 tot 12.30 uur ontvang je nog meer informatie over de opleiding. De eerst volgende bijeenkomsten zijn op:

  • Donderdag 7 juli 2022
  • Donderdag 6 september 2022 

Wil je je aanmelden voor één van bovenstaande dagen?  Dit kan gemakkelijk door je NAW-gegevens en gewenste praktijklocatie te sturen naar info@careforwomen.nl.

Rooster september 2022

Hieronder vind je de start- en de opleidingsdata voor de groep die start in september 2022:

Donderdag 29 september  2022
Vrijdag 30 september 2022

Donderdag 13 oktober 2022
Vrijdag 14 oktober 2022

Donderdag 3 november 2022
Vrijdag 4 november 2022

Donderdag 17 november 2022
Zaterdag 19  november 2022

Donderdag 8 december 2022
Vrijdag 9 december 2022

Donderdag 12 januari 2023
Vrijdag 13 januari 2023

Donderdag 26 januari 2023
Vrijdag 27 januari 2023

Donderdag 9 februari 2022
Donderdag 2 maart 2023 (eventuele herkansingen examen)
Donderdag 16 maart 2023
Donderdag 15 juni 2023

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.