Hulp bij de juiste vorm van anticonceptie

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Tegenwoordig is er veel keuze in anticonceptiemethoden. Waar enkele jaren geleden de anticonceptiepil nog standaard werd voorgeschreven, merk je dat tegenwoordig heel veel mogelijk is. Dit maakt de keuze lastig. Wat is voor jou de beste manier om een zwangerschap te voorkomen, om je menstruatieklachten te verminderen of om je menstruatie te regelen? Belangrijke vragen, want je gaat dit voor jaren gebruiken en het zijn hormonen. Een consult bij de Care for Women specialiste helpt jou de juiste keuze te maken en al jouw afwegingen hierin mee te nemen. Hierdoor weet jij zeker dat jij de beste methode van anticonceptie hebt, die bij jouw leven en lichaam past. 

Professionele hulp bij anticonceptie

Om een zwangerschap te voorkomen zijn er verschillende anticonceptiemiddelen op de markt. De bekendste is de anticonceptiepil, kortweg 'de pil' genoemd. Maar dat is zeker niet de enige optie en lang niet voor iedereen de juiste.

Er zijn grofweg twee categorieën anticonceptiemethoden: methoden die gebruik maken van hormonen en middelen die zonder hormonen hun werk doen. Hormonale anticonceptiemiddelen zijn bijvoorbeeld de pil, de anticonceptiering, een implantaat of het hormoonspiraal. Hierin zijn verschillende toedieningsvormen en samenstellingen van type hormonen, bijvoorbeeld lichter of zwaarder. Er is veel keus. Anticonceptiemiddelen zonder hormonen zijn bijvoorbeeld het condoom en de koperspiraal.

Niet alleen het voorkomen van een zwangerschap kan een reden zijn om anticonceptie te gebruiken. Veel vrouwen gebruiken een anticonceptiemethode om bijvoorbeeld menstruatieklachten te verlichten of om menstruaties uit te kunnen stellen. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om stil te staan bij anticonceptie.

Anticonceptieconsult

Er zijn veel verschillende soorten anticonceptiemethoden, met ieder eigen voor- en nadelen. Hoe maak je de juiste keuze? Hiervoor kan je bij Care for Women terecht. De Care for Women specialiste helpt je een weloverwogen keuze te maken.

Tijdens het consult is er ook gelegenheid om vragen te stellen, zoals de betrouwbaarheid bij diarree, hoe snel ben je weer vruchtbaar als je stopt met anticonceptie en wat kan je het beste doen tijdens de vakantie? Ook de afweging of sterilisatie voor jou een oplossing is, kan je met de Care for Women specialiste bespreken. 

Anticonceptie kies je vaak voor jaren. Er een keer stil bij staan en een weloverwogen beslissing nemen die echt bij jou past, is beslist de moeite waard. Maak gerust eens een afspraak. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts.

Een hoge klanttevredenheid van 8.3.
Maar liefst 92% beveelt een Care for Women specialiste aan.
Snel resultaat in twee tot drie consulten.