Deze vrouwen delen graag hun ervaring

Care for Women Icon
Care for Women Icon
Jaarlijks zoeken duizenden vrouwen een oplossing voor hun hormonale problemen bij een Care for Women specialiste. Zij ervaren zelf hoe fijn het is om eindelijk goed geholpen te worden. Hieronder delen zij hun verhaal, zodat ook jij een idee hebt van wat je kunt verwachten.
92% van de vrouwen beveelt de Care for Women specialiste aan. Met een klanttevredenheidscijfer van gemiddeld een 8.9 is de kans groot dat ook jij door ons goed geholpen kunt worden. Blijf niet langer met jouw klachten rondlopen en ervaar ook zelf de hulp die de Care for Women specialiste jou kan geven.

Heb jij een ervaring met een Care for Women specialiste die je graag met anderen wilt delen? Vul dan het contactformulier in. Met jouw ervaring kun je ook andere vrouwen helpen deze stap te maken, zodat ook zij zich beter zullen gaan voelen. Wij danken je alvast voor de genomen moeite.

Ervaringen

Overgang l “Mijn klachten werden echt begrepen en herkent!”

“Ik had al enige tijd last van verschillende klachten. Ik twijfelde en enorm of dit te maken kon hebben met de overgang, gezien mijn leeftijd ( 44) . Op aanraden van mijn collega toch maar een afspraak gemaakt met Daniëlle van Care for Women Den Bosch. Ik zat echt niet lekker in mijn vel en wist niet op welke manier ik er iets aan kon doen. Tijdens het consult met Daniëlle heb ik mijn verhaal kunnen doen en werden mijn klachten echt begrepen en herkent ! Iets wat mij al een goed gevoel gaf. Daniëlle heeft mij goed advies gegeven qua voeding en het gebruik van Care for Women supplementen. Ik ben deze gelijk gaan gebruiken en merk een héél groot verschil! Opvliegers zijn een stuk minder en ook het nachtzweten is enorm afgenomen! Ik ben heel goed geholpen en zou het iedere vrouw met klachten aanbevelen! Zit veel beter in mijn vel en daar profiteert iedereen van! Dank je wel Daniëlle!”  – Audrey

Overgang l “Van mijn opvliegers en nachtzweten af”

“Dank je wel voor je hulp en begeleiding met mijn overgangsklachten. Na 2 consulten ben ik van mijn opvliegers en het zweten af! Daar ben ik echt zo blij mee, echt super!!! Wat een bevrijding… Het was een prettige samenwerking, ik heb er veel aan gehad!” – Monica 

Overgang l “Ik transpireer een stuk minder door de Menopauze Forte”

Het begon anderhalf jaar geleden denk ik. Vanaf die tijd ben ik niet meer ongesteld geweest en ik kreeg opvliegers. Ik had last van heel erg transpireren, heel erg zweten, zo erg dat de druppels gewoon van m’n hoofd afvielen.

Het overviel me meestal als ik ging eten, dan voel je ineens je lichaam veranderen, ik werd knalrood en begon te zweten. Het is een heel onprettig gevoel, ik wist me dan ook geen houding te geven. Inmiddels is mijn omgeving er wel aan gewend, maar in het begin vroeg ze wel eens aan me: ‘wat is er met je aan de hand?’ en dan zei ik: ‘een opvlieger denk ik?’.

Toen kwam ik bij Care for Women terecht, zij adviseerde mij de Menopause Forte te gebruiken. Je neemt dagelijks één tabletje en het helpt! Het is een stuk minder, bij mij is het niet helemaal weg, maar ik doe ook heel intensief werk, dus dat is niet zo vreemd. Maar ik heb het wel eens een tijdje geprobeerd zonder de Menopause Forte en je merkt direct het verschil, het komt genadeloos weer terug! Ik geef ook andere het advies om het te gebruiken, mijn zus heeft bijvoorbeeld ook heel erg last van de overgang en dan vertel ik dat ik er zo door geholpen ben. Omdat je je er zo onprettig door voelt blijft het een onderwerp waar je moeilijk over praat.” – Claudia Sijmons

Overgang l “Binnen tien dagen was ik van mijn overgangsklachten af”

Sinds ik met Care for Women telefonisch in gesprek ging heb ik nu een hele leuke consulente waar ik mijn verhaal bij kwijt kan! Elvira is zo’n leuke vrouw en deskundig op het gebied waarvoor ik kwam de overgang. Supplementen voor de overgangskwalen hielpen bij mij binnen 10 dagen en ik ben haar zo dankbaar voor de begeleiding die ik bij haar heb. Dank Elvira!” – Agnes Hoogendonk

Overgang l “Kan voor het eerst in jaren weer slapen”

Ruim 6 jaar geleden begonnen mijn problemen. Ineens sliep ik nauwelijks nog, ik was toen 47. Ik heb een drukke baan dus mijn eerste gedachte was het zal wel een burn-out zijn. Overdag was er niets aan de hand maar ‘s nachts was het alsof er een wild dier in me zat, zo onrustig en warm. Dit hield ik 2 maanden vol en daarna functioneerde ik door mijn niet slapen overdag niet meer. Naar de huisarts, daar heb ik slaapmedicatie voorgeschreven gekregen. Dat was natuurlijk fijn want ik sliep weer. Op mijn werk iets rustiger aangedaan op advies van de huisarts. Na een jaar dacht ik dit kan zo niet meer, ik was toen al redelijk verslaafd aan de slaapmedicatie. Onderweg in de auto naar mijn werk zo suf van de medicatie, echt levensgevaarlijk. Bij de slaapkliniek aangemeld. Daar bleek dat ik meer sliep dan ik dacht (ik dacht zelf 2 uurtjes maar het waren er bijna 4) maar gemiddeld werd ik 28 keer per nacht wakker. Waardoor je niet in je diepe slaap komt en uitgeput raakt. Toen ben ik naar de gynaecoloog geweest voor bloedonderzoek. Ik had ondertussen al wat speurwerk gedaan en dacht misschien is het de overgang? Uit de bloedonderzoeken kwam dat echter niet naar voren. Dus weer terug bij af. In de jaren daarna van alles geprobeerd, THC druppels, kruiden, natuurlijke slaapverwekkers, vitamines, eetpatronen veranderd, leefgewoonten veranderd, nieuw bed aangeschaft, tijdje ziek gemeld, drank gebruikt en uiteindelijk toch weer aan de slaapmedicatie geraakt.

Tot anderhalve maand geleden ik op de site van Care for Women terecht kwam. Ik kon niet meer, was helemaal leeg en uitgeput. Ik kwam terecht bij Krista van Kolk. Zij was de eerste die mij begreep. Dat was voor mij zo’n enorme opluchting. Nadat ik haar alles had verteld heeft ze mij Hormoontherapie geadviseerd. Die ben ik gelijk gaan gebruiken en ik knap zienderogen op. Kan voor het eerst in jaren weer normaal slapen. Krijg mijn leven weer langzaam terug. Mail Krista nog regelmatig met vragen en ze is er altijd voor me. Ik hoop dat mijn ervaring en deze review mag bijdragen zodat vrouwen in soortgelijke situaties sneller aan de bel zullen trekken bij Care for Women. Hun expertise en hulp maken mij zo ontzettend dankbaar. – Esther

Overgang l “Vervroegd in de overgang”

Op mijn 38e kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik vervroegd in de overgang ben. De FSH waarden in mijn bloed waren erg hoog, dit hield in dat ik bezig was met de vervroegde overgang.

Ik had al wel een aantal jaar vage klachten maar als je nog zo jong bent, denk je eigenlijk nog niet aan de overgang. Vanwege mijn leeftijd stuurde de huisarts mij door naar de gynaecoloog. Wat mij erg tegen is gevallen in het hele traject, is dat ik zo weinig informatie kreeg over de vervroegde overgang.

Een apothekersassistente vertelde mij over Care for Women. Zij gaf mij ook het telefoonnummer van Care for Women specialiste Mariëlle de Kok. Toen ik haar belde om een afspraak te maken, had ik er meteen een goed gevoel bij en ging ik ook vol goede moed naar haar toe.

Tijdens het eerste consult hadden we meteen een klik. Ze gaf me veel informatie over de overgang en ik kreeg antwoord op al mijn vragen. Ze heeft met me gekeken naar de risico’s van de vervroegde overgang en ook naar mijn voeding en leefstijl. Ook heeft ze me veel adviezen en boekentips gegeven. Het gebruik van hormonen en alternatieve middelen werd uitgebreid besproken, daardoor kon ik voor mezelf een goede keus maken.

Ik raad iedere vrouw met overgangsklachten aan een afspraak te maken met een Care for Women specialiste!” – Judith

Overgang l “Er ging een wereld voor me open”

Sinds mijn 18e slikte ik de pil en rond mijn dertigste was ik gestopt met de pil. Ik schrok van de stemmingswisselingen die mij overvielen en die ik niet in de hand had. Dus snel weer begonnen met de pil.

Omdat mijn moeder en zus beiden rond hun 55ste in de overgang kwamen, adviseerde mijn huisarts mij rond die leeftijd te stoppen met de pil. Alhoewel ik best op zag tegen eventuele stemmingswisselingen, besloot ik toch te stoppen. Ik was eigenlijk best nieuwsgierig hoe mijn lichaam zou reageren zonder die hormonen en of ik al in de overgang zou zijn.

De eerste week had ik een beetje last van opvliegers. Daarna merkte ik weinig, alleen ging mijn figuur snel veranderen en sliep ik onrustiger. De eerste 4 maanden bleef de menstruatie weg.

Via een collega hoorde ik van Care for Women. Zij herkende zichzelf soms niet meer, maar na 3 weken Menopause Forte te hebben geslikt, werd zij weer de oude! Toevallig had zich recent vlakbij mijn woning een specialiste van Care for Women gevestigd. Mijn mening is dat toeval niet bestaat en dat dit het moment was voor mij om een afspraak te maken om ook een persoonlijk advies te vragen.

Er ging een wereld voor me open. Wat ik bijvoorbeeld niet wist, is dat de overgang soms een paar jaar kan duren (net als de pubertijd). En dat het niet nodig is veel hinder hiervan te ondervinden. Het feit dat een daartoe opgeleide vrouw ruim (1 uur) de tijd voor me neemt en punten opnoemt die herkenbaar zijn voor mij (maar waarvan ik nooit had gedacht dat dit met de overgang te maken had zoals bijv. haaruitval, droge mond, broze nagels, gewrichtspijn, tintelingen), stelt mij gerust en maakt mij zekerder. Na vijf maanden ging ik toch weer menstrueren, waarmee de consulente mij feliciteerde; volgens haar was het een teken dat mijn lichaam in balans was gekomen. De overgang werd voor mij hierdoor meer positief dan negatief!

Na het eerste consult kreeg ik Menopause Forte en Mood. Ook al had ik weinig klachten, toch merkte ik snel duidelijk verschil. Ook de gesprekken met de specialiste hielpen daarbij. Evenals de health checks die de specialiste 2 x heeft afgenomen bij mij. Bloeddruk, cholesterol, glucose en gewicht worden opgenomen en waar nodig adviseert zij hoe de waardes kunnen verbeteren. Momenteel gebruik ik nog Forte en Mood. Ik zie het als voedingssupplementen die mij prima bevallen.

Tot nu toe ben ik erg tevreden over de manier waarop Care for Women werkt (dicht bij de mensen, geen witte-jassen-cultuur, heel persoonlijk). Het feit dat de consulenten / specialisten vrouwen zijn, draagt hier zeker toe bij!” – Hannie de Bruijn

Overgang l “Extra aandacht voor vrouwelijke zaken”

Een collega vertelde me dat ze bij Care for Women was geweest voor haar overgangsklachten. Toen ze vertelde wat de klachten precies waren, was er een stuk herkenning: dat had ik ook! Zij was heel erg enthousiast en ik besloot ook een afspraak te maken.

Mijn overgangsklachten waren niet heel erg hoor. Wel behoorlijke opvliegers en ik sliep slecht. Maar het was gewoon heel prettig om het gesprek met iemand aan te gaan. Ik dacht van tevoren: ‘ook al krijg ik alleen maar te horen dat ik het moet accepteren, er is iemand die naar me luistert en me vertelt wat ik met mijn klachten aan moet.’

Naar aanleiding van het eerste consult kreeg ik de Mood. Dit zou het best passen bij mijn klachten. Mijn stemmingen wisselden namelijk ook wel een beetje en in combinatie met de opvliegers en het slechte slapen zou dit de goede oplossing voor mij kunnen zijn. Inderdaad: het hielp! Ik voelde me veel evenwichtiger en de opvliegers werden ook minder. Doordat ik rustiger was, sliep ik ook beter. Ik lag nog wel wakker soms, maar ik lag me niet meer zo op te winden dat ik nog steeds wakker was. Ook door de gesprekken met de specialiste kreeg ik een rustiger gevoel, dat ik gewoon van me af kon praten was heel fijn.

Inmiddels is het al wel ruim een jaar geleden dat ik mijn laatste menstruatie heb gehad. Ik heb het er denk ik wel opzitten. Toch vond ik bepaalde dingen wel erg lastig aan de overgang, de gewichtstoename bijvoorbeeld. Of die keer dat ik ziek was en ik niet meer wist of ik het nou warm en koud van de opvliegers had of dat het echt die griep was. Ook heb ik een periode gehad dat mijn gewrichten heel stijf en pijnlijk waren als ik opstond, opgezwollen waren ze ook. Dat is gelukkig helemaal weggetrokken maar je gaat toch wel even denken…

Tijdens de consulten krijg je ook een health check, je cholesterol wordt dan bijvoorbeeld gemeten. In de overgang loop je als vrouw een groot risico op een te hoog cholesterol. Daarom vind ik het belangrijk om dat in de gaten te houden. Mijn cholesterol was inderdaad iets verhoogd. Maar ik was er op tijd bij. Ik kreeg een voedingsadvies en eet meer vis. Na 5 maanden heb ik weer een afspraak gemaakt om mijn cholesterol te laten meten en ik wil dat ook blijven doen. Het geeft me een gerust gevoel en als je er op tijd bij bent, is er heel veel aan te doen.

Ik ben oorspronkelijk eigenlijk puur uit een stukje nieuwsgierigheid naar de Care for Women specialiste gegaan. Ik wilde wel eens weten of mij dit zou bevallen. Ik heb er een hele prettige ervaring aan over gehouden. Ik wil niet zeggen dat ik ergens anders niet goed geholpen zou zijn hoor, maar bij Care for Women is er een stuk extra aandacht voor vrouwelijke zaken en voor jou als vrouw en dat heb ik als heel fijn ervaren!” – Inèze Voorneman

Overgang l “Care for Women was mijn laatste redmiddel”

Ik raakte vrij vroeg in de overgang, ergens had ik dat ook wel verwacht. Mijn baarmoeder is namelijk verwijderd en ook mijn moeder was al jong in de overgang, het kwam dus niet helemaal als een verrassing. Ik ben in eerste instantie gewoon naar de huisarts gegaan met mijn klachten en heb daar pilletjes gekregen, maar mijn klachten werden alleen maar erger!

Ook kwam ik kilo’s aan en ik dacht: ‘kan dit nou niet anders? ’Eigenlijk was ik de wanhoop al nabij toen ik werd geattendeerd op Care for Women. Ik heb het echt aangegrepen als laatste redmiddel.

Op de site ben ik bewust gaan zoeken naar een specialiste die me aansprak, wel een beetje in de buurt natuurlijk. Ik vind het belangrijk dat ik op het eerste gezicht een goede indruk van iemand krijg en het idee heb dat het wel gaat klikken. Het is daarom fijn dat je via de site al kunt zien bij wie je terecht komt. Het telefonisch contact was meteen al goed. De specialiste was meteen meelevend en er viel tijdens dat eerste gesprek al direct een last van me af. Tijdens het eerste consult kwam ze al met goede oplossingen en voelde ik me ook goed begeleid. Ze heeft diverse checks bij me gedaan bijvoorbeeld voor mijn cholesterol. Ook heb ik een vragenlijst ingevuld, om te kijken of het de overgang was of toch ernstige premenstruele klachten. In december heb ik een health check gedaan, naar aanleiding daarvan ben ik ook gaan afvallen en weer gaan sporten!

Ik gebruik de Menopause Forte en de Mood en echt, mijn klachten zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Kijk, je kunt een hele tijd doorlopen met je klachten en denken ‘de overgang, dat hoort er gewoon bij’ Maar het hoeft niet! Als ik het met vriendinnen over de overgang en klachten heb, zeggen ze tegen me ‘maar we merken helemaal nooit iets aan jou!’ Dat komt omdat ik goede spullen gebruik en mijn verhaal ergens kwijt kon!

Ik ben erg blij met Care for Women. Ik sport weer, ben afgevallen, mijn klachten zijn weg en ook heeft mijn specialiste me geholpen mijn verleden af te sluiten.” – Ellen

Overgang l “Voel me erg op mijn gemak bij haar”

“Ben super fijn geholpen door Daniëlle. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar. Zelfs buiten haar werktijd gaf ze mij tips en stond de deur open. Ik voel me inmiddels ook veel beter door de adviezen van Daniëlle omtrent supplementen en voeding. Mijn hormoonbalans gaat echt de goede kant op. Dankjewel!” – Gaby

Hormonen l Angstaanvallen “Je mankeert niets, alles is goed”, zei de dokter

”Het begon allemaal veertien jaar geleden. Ik kreeg opeens allerlei klachten. Eerst last van mijn maag, toen een blaasontsteking. Ik voelde me niet lekker. We waren pas verhuisd en ik was daarna bevallen van een dochter. Het ligt dááraan, dacht ik, dat ik niet lekker in mijn vel zit. Het gaat wel weer over als ik eenmaal gewend ben aan de nieuwe situatie. Maar het werd alleen maar erger. Ik kreeg steeds meer gekke dingen.

Ik was in de supermarkt toen ik opeens hartkloppingen kreeg en tintelingen in mijn linkerarm en gezicht. Mijn borst verkrampte. Het gaat niet goed met me, dacht ik. Ik raakte in paniek. Zwetend en duizelig liep ik te bibberen achter het winkelwagentje. Met mijn kind erin. Het was heel angstig. Ik bleef dicht naast de schappen lopen om me ergens aan vast te kunnen grijpen. ‘Help, wat gebeurt er met me?’, ging het door me heen. Ik was bang om iets ernstigs te mankeren, bang om dood te gaan.

“Je mankeert niets, alles is goed”, zei de dokter. Maar ik kreeg steeds vaker van die angstaanvallen. Trillend en zwetend zat ik soms in de auto. Ik voelde me dan heel kwetsbaar: Misschien val ik flauw of rijd ik ergens tegenaan met dat kind achterin. Ik draaide dan alle raampjes open. Of ik begon hard te zingen om mijn angst te overschreeuwen. Ik praatte op mezelf in: “Er is niets met je aan de hand, Karin.”

Als dat je een paar keer is gebeurd, word je bang om in de auto te stappen. Ik kreeg angst voor de angst. Ik durfde op een gegeven moment zelfs de straat niet meer op. Dat was heel erg. Ik gíng wel. Ik kleedde me netjes aan, deed lippenstift op, oorbellen in. Niemand zag wat aan me. Maar ik was als verdoofd.

In die tijd ben ik twee heel goede vriendschappen kwijtgeraakt. Met één vriendin was ik al tien jaar bevriend, en met de ander twintig. Ze vonden mij een aansteller. Ook in mijn huwelijk gaf het spanningen, want mijn man snapte ook niets van mijn klachten. Het onbegrip dat mensen hebben als je psychisch iets mankeert, dat is zo erg. Ik heb allerlei dokters bezocht, psychologen en specialisten. Maar nooit werd er een oorzaak gevonden. Totdat ik twee jaar geleden bij de Care for Women specialiste terechtkwam. Na al die jaren kon ik eindelijk mijn verhaal en emoties kwijt en kreeg ik duidelijkheid. Mijn klachten kwamen door de verandering van mijn hormonen. Die versterkte de angst. Dat te weten was een verademing. Er is wél wat met me aan de hand, dacht ik, ik ben niet gek.

Het gaat nu stukken beter met mij. Ik krijg nog steeds af en toe een angstaanval, maar ik weet nu hoe ik ermee om kan gaan. Ik heb geleerd hoe ik rustig kan blijven ademhalen en ik ben niet meer bang om dood te gaan. Maar het onbegrip nekt me nog steeds. Vooral het verlies van mijn vriendinnen heeft me veel pijn gedaan. Daar ben ik nog steeds heel verdrietig over.” – Anoniem

Hormonen l “Balans teruggebracht”

“Gezondheid was op zich goed, maar ik voelde me hormonaal niet in balans en daarvoor zocht ik specialistische hulp. Na een consult met Domenique koos ik voor een bepaald anticonceptiemiddel en dat heeft veel balans teruggebracht. Professioneel, betrokken, geduldig/begripvol en de informatie die ik kreeg was uitgebreid en werd goed toegelicht.” – Anoniem 

Overgang l “Bang zonder pillen te moeten leven”

Toen ik 45 was, begon ik in de overgang te komen. Ik kreeg last van allerlei bekende klachten, maar ik kreeg ook steeds meer hoofdpijn. Op den duur had ik bijna elke dag een naar soort migraine. Na veel doktersbezoek en uitproberen van medicijnen, had ik na enkele jaren de juiste samenstelling. Ik slikte ongeveer 6 medicijnen per dag. Deze zorgden ervoor dat ik redelijk fit en energiek de dag door kon komen. Sporten was in die tijd erg vermoeiend en dan kreeg ik alsnog hoofdpijn. Maar ook hiervoor kon ik weer iets slikken. Kortom; een behoorlijke medicijnwinkel.

Vleesboom

Op mijn 50e werd er een vleesboom in mijn baarmoeder ontdekt. Deze werd eruit gehaald en onderzocht; het bleek niet goedaardig te zijn. Tijdens een tweede operatie werd er meer van deze vleesboom weggehaald. Het zou ook veiliger zijn om meteen mijn eierstokken te verwijderen. Ik was immers toch al aardig in de overgang. Hoe ver precies wist ik niet, want ik slikte de pil (ter voorkoming van mijn migraine). Na mijn tweede operatie was ik benieuwd hoe het met mijn hormoonhuishouding zou gaan; want hierdoor kreeg ik juist migraine! De huisarts kon me er niets over vertellen. Ik probeerde een andere pil, werd hier heel erg ziek van en was ten einde raad.

Pillen

Hoe zat het nou precies met mijn hormonen en wat voor medicijnen hoorden daarbij? Door een vriendin kwam ik op het idee Care for Women te consulteren. Zij hadden van mijn klachten nog niet eerder gehoord, maar het was duidelijk dat ik teveel slikte en dat dat anders zou moeten. Ikzelf was onderhand bang geworden zonder de pillen te moeten leven. Na enkele consulten en veel onderzoek door de Care for Women specialiste bleek dat ik waarschijnlijk alle pillen af kon schaffen! Zou ik dat durven?

Hormoonhuishouding

De Care for Women specialiste liet mij zien hoe de hormoonhuishouding in mijn lichaam nu was en hoe ik dat eigenlijk kunstmatig in stand hield met al die pillen. Dit zag er hoopvol uit. Ik was eerst nog bang, maar wat had ik te verliezen? Ik was ook nog 10 kilo aangekomen door alle pillen. Dus ik besloot een plan op te stellen, samen met de Care for Women specialiste, om in fases de medicijnen af te bouwen. En tegelijkertijd goed op mijn lijn te letten. Ik ging er helemaal voor, maar ik wilde het ook geleidelijk en voorzichtig doen. Ik begon in juni 2011 en had in mijn hoofd op 1 april 2012 weer op mijn streefgewicht van 65 kilo te zijn. Dit is precies gelukt en ik slikte toen en nu alleen nog supplementen van Care for Women. Inmiddels weeg ik 63,5 kilo en voel me fitter dan ooit. Ik voel me weer mezelf, dankzij Care for Women!” – Anoniem

Hormonen l “Psychisch zat ik er helemaal doorheen”

“Psychisch zat ik er helemaal doorheen. Ik sliep weinig, had heel veel last van opvliegers en nachtelijk transpireren. Ik voel me nu een heel stuk beter, fitter en zit goed in mijn vel. Ik had niet gedacht dat hormonen zoveel met je lichaam kunnen doen!! Lisette is een erg fijne zorgverlener, ze heeft tijd en een luisterend oor.” – Anoniem

Overgang l “Ik was depressief en kon alleen maar huilen”

“Ik was depressief kon alleen nog maar huilen en bij reguliere zorg werd ik afgewimpeld: de overgang hoort erbij. Nu heb ik weer zin om te leven geen pijn meer in mijn lijf en de opvliegers en depressie zijn weg. Ik voel me weer op en top vrouw.” – Anoniem

Overgang l “Fitter en grotendeels van de opvliegers op”

“Veel minder transpireren. Ook slaap ik beter door, waardoor ik me fitter voel. Heel blij mee. Ik had wel eens een product natuurlijk geprobeerd, maar had daar geen baat bij. Daarom had ik hier niet zo’n hoge pet van op. Maar ik ben grotendeels van mijn opvliegers af.” – Anoniem

Hormonen l “Weer regie over mijn eigen functioneren!”

“Was hormonaal volledig uit balans, PMS en stress. Daarnaast prolactinoom die weer actief was geworden. Door voedingsadvies, ontspanning, beweging, supplementen heb ik sinds jaren weer het gevoel regie te hebben over mijn eigen functioneren en stemming. Ze heeft kennis van zaken, kan theoretisch onderbouwen waarom iets is zoals het is. Empathisch, betrokken, verstand van zaken. Ik heb nu 1x in de 4 maand contact om een vinger aan de pols te houden. Dit werkt goed. Zo gauw er iets verandert hormonaal door de hypofysetumor zoek ik contact en wordt het beleid weer aangepast.” – Anoniem 

Overgang l “Erg mee geholpen”

Ik had heel erg last van opvliegers en slecht slapen en daar ben ik nu heel erg mee geholpen. De behandeling via Reina is veel beter dan verwacht. Er werd goed naar mij geluisterd en kreeg hulp op allerlei gebieden waaronder voeding en relatieproblemen. Ik ben bij de huisarts geweest om het te promoten. Reina kan goed luisteren en geeft hulp op alle vlakken waar problemen zijn ontstaan.” – Anoniem

Overgang l “Weer lekker in mijn vel!”

Dankzij Inge zit ik weer lekker in mijn vel! Toen ik bij haar kwam had ik super veel last van overgangsklachten, niet slapen, opvliegers, paniek en het gevoel me zelf niet meer te herkennen. Door alle tips maar ook uitleg over wat er in je lijf gebeurd, kon ik zelf aan de slag. Op natuurlijke wijze en dat voelt goed! Je kunt zelf veel doen door je manier van leven en voeding aan te passen. Dit doe ik op mijn eigen manier. Het is fijn dat Inge praktisch denkt, schakelt als jij er net wat anders in zit en je laat weten dat wat je voelt, niet raar is. Een aanrader!” – Anoniem

Overgang l “Depressieve gevoelens”

Het ging niet goed in mijn hoofd. Ik voelde me bij vlagen wegzakken in een depressieve stemming. Dat maakte me onzeker: kan ik het allemaal wel aan? Mijn gezin, mijn werk in de psychiatrie? Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. Ik was bang zelf psychiatrisch patiënt te worden. Het klopte niet, het voelde zo raar. Want er was geen reden voor: ik heb alles wat mijn hart begeert. Dat maakte het heel verwarrend. Uiteindelijk kwam ik via een vriendin bij Care for Women terecht. Er bleek wel een reden voor die depressieve gevoelens: de overgang.

De overgang

Ik loop er nu al twee jaar mee. Ik voel het aankomen zo’n neerslachtige stemming, dan ben ik minder aanwezig, word ik stiller, zit ik niet lekker meer in mijn vel. Het enige wat ik dan wil is met rust gelaten worden. Ik herken mezelf niet meer. Ik was altijd vrolijk en gooide de problemen over mijn schouder. Heel ondernemend was ik ook, niets was me te veel. Maar nu raak ik het overzicht al kwijt bij het organiseren van een verjaardag. Ik kan niet eens bedenken wat ik voor de visite in huis moet halen. Het liefst vier ik verjaardagen helemaal niet. Ik verlang vooral naar rust. Maar mijn hoofd is nooit meer leeg. Ik blijf maar malen. Over wat er tegen me is gezegd, wat er is gebeurd op mijn werk. Ik blijf erin hangen. Ik zie overal een probleem in. Dat maakt het ook zo zwaar. Het lukt me niet om de dingen los te laten. Dan word ik boos op mezelf: stel je niet zo aan, denk ik dan.

Dieptepunt

Het dieptepunt kwam toen de gedachte door mijn hoofd ging om uit het leven te stappen. Dat je zover kunt komen dat je die gedachte hebt, dat vind ik het ergste. Terwijl ik helemaal geen reden had om me zo te voelen. Dat heb ik nooit verteld aan iemand, ook niet aan mijn vriendinnen. Dat is iets wat je tegen niemand kunt zeggen. Dat dieptepunt heb ik achter de rug, ik heb die gedachte niet meer. Ik heb die knop om kunnen zetten. Dat geeft een goed gevoel. Ik herken daar weer een glimpje van mezelf in, in dat kiezen voor het positieve.

Ik ben blij dat ik mijn werk heb en mijn twee kinderen. Dat houdt me op de been. Het geeft afleiding, regelmaat en structuur. Mijn man is een schat. Die helpt me waar hij maar kan, ik ben hem nooit te veel. En ik heb een heel fijne, vrolijke vriendin. Bij haar voel ik altijd weer even licht en lucht in mijn hoofd. Dan voel ik me groeien.

Het geeft ook rust dat ik nu weet dat het de hormonen zijn die ten grondslag liggen aan die neerslachtige buien en dat onbestemde gevoel vanbinnen. Ik kan het ergens aan ophangen. Gaat het ooit een keer weg? Ik ben ervan overtuigd dat dat gebeurt. Ik verlang er zo naar weer te zijn wie ik ben.” – Anoniem

Overgang l “Ik kan weer naar mijn werk”

“Ik werd ’s nachts steeds badend in het zweet wakker. Deken van me afgooien, deken er weer op, raam open, raam dicht. Mijn partner werd er helemaal gek van. Daarbij kreeg ik ook overdag zweetaanvallen. Die kwamen ineens opzetten. Mijn hele lichaam werd dan drijfnat, mijn oksels, mijn gezicht. Het was heel erg. “Je moet je niet zo druk maken,” zeiden de mensen om me heen. Net of je er wat aan kunt doen, aan dat zweten. Zelfs op straat werd ik herhaaldelijk door mensen aangesproken: “Mevrouw, voelt u zich niet lekker? U bent helemaal nat.” Ik kon dan wel door de grond zakken.” – Anoniem

Overgang l “Ik wist het allemaal niet meer”

“Middels deze weg wil ik Jolijn hartelijk danken. Ik kwam in haar praktijk half 2013 met overgangsklachten. Ik wist het allemaal niet meer en was ten einde raad. Door Jolijn haar deskundige inzicht, hulp, supplementen en de juiste (voeding) adviezen kom ik nu op een draaglijker wijze de overgang door. En ik weet dat als het me even te veel wordt dat ik op Jolijn kan steunen. Nogmaals hartelijk dank.” – Anoniem

Hormonen l “Jonge meid van 22 en herkende mezelf niet meer”

“Toen ik met Krista in contact kwam, was ik erg wanhopig. Ik ben een jonge meid van 22 die in de bloei van haar leven moest zijn, maar herkende mezelf niet meer terug. Ik had last van een depressie, vermoeidheid, onverklaarbaar veel aankomen in gewicht, darmproblemen, hoofdpijn, acné en nog veel meer klachten maar dat zijn er teveel om op te noemen.

Wat ik fijn vind aan Krista is dat ze toegankelijk, open minded is en totaal niet veroordelend. Ze is zelf heel spontaan en open en daardoor voel ik me op mijn gemak bij haar en durf ik zelf ook meer te delen. We zijn al een tijdje bezig waarin we verschillende dingen geprobeerd hebben. Ik heb zelf ook in mijn leefstijl wat aanpassingen gemaakt en eet gezonder en zorg dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg dankzij Krista. Ik ben gestopt met de anticonceptiepil en ben met wat vitamines begonnen op aanraden van Krista die konden helpen bij mijn klachten. Ze had het vrijwel meteen bij het juiste eind. Want na een tijdje zit eindelijk weer goed in mijn vel! Ik doe het nog rustig aan maar ik herken mezelf eindelijk weer terug. Ik voel me fitter, heb een rustige huid en bijna geen darmproblemen en hoofdpijn meer. Mijn gewicht is stabiel en ik begin zelfs al langzaam wat af te vallen. Ik ben Krista hier zo dankbaar voor!

Ik had voor Krista gekozen omdat haar profiel mij aansprak en door haar ervaringsdeskundigheid. De consulten waren laagdrempelig en soms wat informeel, waardoor ik me heel relaxt en op mijn gemak voelde. Ze is heel spontaan en geeft je echt het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en je klachten gezien worden. Ik heb veel behandelingen gehad waarbij er op een afstandelijke en formele manier met mij gecommuniceerd werd en dat past gewoon niet bij mij. Daarom ben ik echt fan van Krista! Als je nog twijfelt.. doe het! Je gaat er geen spijt van krijgen. Het is zo waardevol! Dankjewel Krista voor alles!” – Anoniem

Overgang l “Mijn klachten werden echt serieus genomen”

“Ik had veel last van stemmingswisselingen, slecht slapen, nachtelijk zweten, opvliegers met hartkloppingen. Ik had in eerste instantie het idee dat het om een commercieel bedrijf zou gaan en er mij allerlei alternatieve middelen zouden worden aangeboden. Mijn klachten werden echter serieus genomen en er werd aan mij een adequate behandeling via de huisarts voorgesteld.” – Anoniem