Ziekteverzuim op de werkvloer

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Een verkeerde diagnose als oorzaak van het ziekteverzuim wordt maar al te vaak gemaakt. Het gevolg hiervan is dat vrouwen onnodig (lang) ziek thuis zijn en rust houden, terwijl er eenvoudig wat aan te doen is. Care for Women helpt werkgevers hier al bijna 20 jaar mee. Met verrassende resultaten.

Verzuim op het werk door hormonale veranderingen, zoals de overgang, de menstruatie of zwangerschap komt vaker voor dan veel werkgevers zich realiseren. Helaas, dit blijkt in veel bedrijven een onzichtbaar verzuim te zijn. Het stellen van de juiste diagnose is lastig, omdat veel klachten overeenkomen met die van een depressie of burn-out.

Slecht slapen of oververmoeidheid zijn klachten waar geen taboe op heerst en waarmee vrouwen naar hun werkgever durven te gaan. Hierna vallen (goede) werkneemsters voor een langere periode uit met als diagnose een depressie, burn-out of oververmoeidheid.

Incorrect gediagnosticeerde hormonale klachten kunnen vervolgens niet alleen leiden tot (onnodig) ziekteverzuim, maar ook tot een verstoorde arbeidsrelatie. Dit is jammer en niet nodig. 

Een verkeerde diagnose als oorzaak van het ziekteverzuim wordt maar al te vaak gemaakt. Het gevolg hiervan is dat vrouwen onnodig (lang) ziek thuis zijn en rust houden, terwijl er eenvoudig wat aan te doen is.

Wat kunnen wij voor uw bedrijf betekenen?

Care for Women helpt al meer dan 25 jaar vrouwen die klachten ervaren door een hormonale disbalans. Voor bedrijven verzorgt Care for Women al geruime tijd verschillende programma's om medewerksters, leidinggevenden en andere betrokkenen bewust te maken van de situatie. Van workshops voor managers, HRM, leidinggevenden en bedrijfsartsen tot webinars, workshops en online (kennismakings-) consulten voor medewerk(st)ers. De diensten zijn een eenvoudige oplossing om aankomende problemen tijdig te signaleren en tot een oplossing te komen waardoor (langdurig) ziekteverzuim vermindert. Wilt u als werkgever (langdurig) ziekteverzuim bij uw (goede) medewerksters voorkomen? Kijk dan naar welke diensten Care for Women aanbiedt om dit verzuim terug te dringen. Overleg met ons welke mogelijkheden het beste bij u, het bedrijf en medewerk(st)ers zou kunnen passen!