Stemmingswisselingen

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Stemmingswisselingen zijn een van de meest vervelende klachten van de overgang. Dit komt omdat het een grote impact heeft op je relaties, thuis en op het werk. 

Heb jij er ook genoeg van? Door een stemmingswisseling de controle over je emoties verliezen? De veelvuldige ruzies thuis en op je werk? Het gevoel dat je er niets over te zeggen hebt, dat je geen controle over je stemmingen hebt. Voelt het alsof het je allemaal gewoon overkomt en dat je jezelf niet in de hand hebt? Of herken jij jezelf niet meer? Of je partner? Dan is het echt tijd om actie te ondernemen! Neem de controle over jet stemmingen weer terug! 

Stemmingswisselingen tijdens de overgang hebben een grote impact

Stemmingswisselingen hebben een grote impact op je kwaliteit van leven. Daar wil je graag van af! Dat  begrijpen we bij Care for Women als geen ander. Aangezien de periode van de menopauze gemiddeld 7 tot 10 jaar kan duren, is het aan te raden om er iets aan te doen, of het nu zelfzorgmiddelen zijn of professionele hulp. De Care for Women specialiste kan je zeker helpen! Zij is hier niet alleen voor opgeleid, maar zelf ook vrouw. Bij haar kun je je zorgen kwijt en kunnen jullie samen naar een goede oplossing zoeken. En gelukkig zijn die er!

Stemmingswisselingen in de overgang, hoe komt het?

Stemmingswisselingen als gevolg van de overgang, worden veroorzaakt door het wisselen van de hormoonspiegels in je lichaam. Stemmingswisselingen hebben dus vaak een lichamelijke oorzaak!
Onderzoek heeft aangetoond dat schommelingen in je hormonen oestrogeen en progesteron, ook schommelingen geven in de spiegels van serotonine; het geluk hormoon in je hersenen. Serotonine is een neurotransmitter en hormoon, die helpt om je prettig te voelen. Bovendien blijkt serotonine invloed te hebben op het dag- en nachtritme. Als er te weinig van dit geluk hormoon aanwezig is in je hersenen, zoals tijdens de periode van de menopauze, kan dit zorgen voor depressieve gevoelens en stemmingswisselingen.

Stemmingswisselingen in de overgang, wat kun je er aan doen?

Vermijd stress

Simpel gezegd zit het zo: hoe meer stress hoe meer last van stemmingswisselingen. Stress is een echte trigger voor stemmingswisselingen.

Beweeg

Minimaal 20 minuten per dag. Bij beweging komen stoffen vrij, die weer een positieve invloed hebben op je gevoel. Bovendien helpt een flinke wandeling om even tot rust te komen en slaap je ’s avonds beter.

Let op je voeding

De juiste voeding doet wonderen. Zeker zwaar en vet eten, helpt niet om je beter te voelen.

Professionele hulp bij stemmingswisselingen tijdens de overgang

Stemmingswisselingen kunnen je leven vaak op een negatieve manier beïnvloeden. Blijf hier dus ook niet mee rondlopen, er is echt iets aan te doen!

Een  Care for Women specialiste kan jou hier bij helpen. Tijdens een overgangsconsult kijkt ze samen met jou naar de ernst van de klachten en zoekt ze een oplossing! Wat kun je er zelf aan doen en wanneer heb je behandeling nodig? En wat voor een soort behandeling past bij jouw klachten, ze bespreekt zowel de reguliere- en de alternatieve geneeskunde en wat je ervan mag verwachten. Zo komen jullie niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar geeft ze je gelijk inzicht in de mogelijkheden die er zijn iets aan stemmingswisselingen te doen.

Recente berichten

Categorieën

Aantoonbaar Beter

Care for Women is aangesloten bij Aantoonbaar Beter. Dit houdt in dat Care for Women werkt volgends de Practice Based Evidence methode.