Visolie tijdens je zwangerschap waarom eigenlijk

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Als je zwanger bent is preventieve gezondheidszorg erg belangrijk. Inmiddels weten we dat visolie belangrijk is rondom de zwangerschap voor de ontwikkeling van je kindje. Een verhoogde inname van omega-3 vetzuren verlaagt ook het risico op een vroegtijdige geboorte.  Maar wist je ook dat de samenstelling van visolie capsules heel verschillend kan zijn? En dat je in elke levensfase een andere samenstelling nodig hebt? Daarom is het belangrijk om te weten welke visolie geschikt is voor jou. Onze Care for Women specialisten kunnen jou hierin helpen.

Visolie en zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, verlies je tot 50% van je eigen DHA voorraad! Het duurt zelfs tot 26 weken na je zwangerschap voordat je eigen DHA voorraad weer is aangevuld door je lichaam en wanneer je borstvoeding geeft, neemt je baby ook 60-70 mg DHA op via de moedermelk. Maar DHA is wel heel belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en gezichtsvermogen van je baby. Ook kan een laag DHA gehalte kort na de bevalling van invloed zijn op een verhoogd risico voor het ontwikkelen van een postnatale depressie. DHA heeft ook invloed op de borstvoeding , peuters waarvan de moeder vanaf de tweede helft zwangerschap tot in de eerste drie maanden borstvoeding gaven en EPA+DHA supplement gebruikte, scoren op 4-jarige leeftijd hoger op de IQ-test dan peuters waarvan de moeder dit niet deed.

Zoals er eerder werd genoemd is DHA belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en gezichtsvermogen van je baby,  Peuters waarvan de moeder vanaf de tweede helft zwangerschap tot in de eerste drie maanden borstvoeding een EPA+DHA supplement gebruikte, scoren op 4-jarige leeftijd hoger op de IQ-test dan peuters waarvan de moeder dit niet deed. Verder bij het gebruiken van Omega-3 verlaag je het risico van je baby op voedselallergie, astma, chronische hoest, eczeem of een piepende ademhaling.

Women’s Omega supplement

Voor zwangere vrouwen is het veiliger om een goed gecontroleerd omega-3 supplement te gebruiken dan vis, omdat vis teveel kwik kan bevatten. Ook wanneer je niet zwanger bent, is het belangrijk om visolie te gebruiken. De benodigde samenstelling is dan echter wel anders. De Women’s Omega bevat meer EPA dan DHA. Women’s Omega is niet alleen ontwikkeld voor de gunstige werking met betrekking tot hart – en vaatziekten maar ook voor de volgende punten is het belangrijk

Je buitenste huidlaag (opperhuid) bevat vetten die een rol spelen in de vochtregulering van je huid. En tegelijk vormt deze vetlaag (ook lipidenbarrière genoemd) een bescherming tegen externe factoren zoals irriterende stoffen. Een gezonde opperhuid wordt elke 15 tot 30 dagen vernieuwd waarbij oude oppervlakkige huidcellen verdwijnen. Dieper in de huid worden nieuwe huidcellen aangemaakt die telkens opschuiven naar het huidoppervlak toe.

Veel mensen hebben last van een droge, schilferige en jeukende huid: veel bejaarden, sommige ADHD-patiënten en uiteraard personen met eczeem. Meestal probeert men dit op te lossen met uitwendige crèmes en zalfjes en maar zelden wordt de link gelegd met het innerlijke tekort aan vetzuren. Zo bevat de opperhuid van personen met eczeem bv. minder omega vetzuren.

Women’s Omega ondersteunt dus niet alleen de gezondheid van je hart en bloedvaten maar heeft ook invloed op je huid en kan ondersteuning bieden voor je geest. Women’s Omega is dus goed voor lichaam en geest! De Women’s Omega supplement is te vinden in onze webshop.