Hart- en vaatziekten

Care for Women Icon
Care for Women Icon
Hart- en vaatziekten een mannending? Nee zeker niet, dit is zelfs doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Gemiddeld treden de ziektes 7 tot 10 jaar later op dan bij mannen, maar de totale sterfte ligt bij vrouwen aanzienlijk hoger. Dit is meestal na de menopauze.

Ben jij benieuwd naar je risico op hart- en vaatziekten of wil je hier meer over weten? Maak dan eens een afspraak bij een Care for Women specialiste, zij kan al je vragen beantwoorden.

Oorzaak van hart- en vaatziekten bij vrouwen

Tijdens en na de overgang neemt het risico voor de vrouw snel toe voor problemen met je hart en vaten. Hormonen zijn hiervan weer de boosdoener. Of beter gezegd, het gebrek aan hormonen. Je eierstokken gaan vanaf je 45e minder hormonen produceren. Oestrogenen hebben een vaatverwijdend effect, ze hebben een gunstige invloed op het stollingssysteem en gaan vaatvernauwing tegen. Maar het heeft ook een invloed op je cholesterol. Als je  teveel cholesterol hebt, kunnen je aderen dicht gaan zitten. Daarom kan het bloed, dat je cholesterol vervoert, niet meer goed doorstromen, dat is natuurlijk niet goed voor je hart en vaten. Als je hart en hersenen als gevolg daarvan namelijk te weinig bloed krijgen, kan dat leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, een hartinfarct of een beroerte..

Kans op hart- en vaatziekten verminderen

De kans op hart- en vaatziekten verminderen is dan ook de eerste stap om gezond oud te worden. Wat je als eerste kunt doen, is je regelmatig laten controleren zodat je op tijd weet wat je kunt doen tegen hart- en vaatziekten.
Doe dit bijvoorbeeld bij een Care for Women specialiste. Doormiddel van een healthcheck geeft ze je naast gedetailleerde en medisch onderbouwde informatie ook tips en adviezen geven over voeding en leefstijl, afgestemd op je persoonlijke situatie. Zo kun je er direct, als de uitslag niet helemaal goed is, iets aan doen.

Maak gerust eens een afspraak met een Care for Women specialiste voor een speciale healthceck. 

Recente berichten

Categorieën

Aantoonbaar Beter

Care for Women is aangesloten bij Aantoonbaar Beter. Dit houdt in dat Care for Women werkt volgends de Practice Based Evidence methode.