Blijf op de hoogte van al het nieuws over onze hormonen

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Blijf op de hoogte van nieuwe informatie op het gebied van vrouwen en hormonen. Uit de media, nieuwe artikelen of activiteiten. En wil je echt actueel op de hoogte blijven, geef je dan ook op voor onze nieuwsbrief!

Help, de overgang is begonnen! | Machteld Kaempfer

De maand april staat in het teken van de Overgang. Care for Women Specialiste Machteld Kaempfer vertelt ons alles wat je kan ervaren als de overgang net is begonnen. “Grote stolsels, een heftige menstruatie met snel doorbloeden. Het overkwam mij toen ik zelf rond de 40 was. Achteraf bleek het de eerste tekenen van de pre-menopauze te zijn.”

“Ik was bang om iets ernstigs te mankeren, bang om dood te gaan” | Karin (43)

Karin, 43 jaar, vond na veertien jaar vol onverklaarbare klachten en intense angstaanvallen eindelijk opheldering en verlichting dankzij de hulp van een Care for Women specialiste. Ze deelt haar verhaal in de hoop het bewustzijn over de impact van hormonen op geestelijke gezondheid te vergroten en anderen die soortgelijke ervaringen doormaken te steunen.

Komen mannen hormonaal van Mars en vrouwen van Venus? #special 1/7

De bestseller ‘Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus’ heeft jarenlang op nummer 1 van de New York Times gestaan. In deze aflevering ga ik met Catherine Martens, founder van Care for Women, op onderzoek uit naar de hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen. Is het hormonale stelsel van een vrouw wel echt zoveel […]

#9 – De menstruatie en menstruatieklachten onder de loep

Van menstruatieklachten kun je veel last hebben, iedere maand weer. Dat is jammer, want er zijn goede oplossingen. Catherine Martens vertelt over wat er tijdens de cyclus precies gebeurt, tot welke maandelijkse klachten dit kan leiden en wat jou zou kunnen helpen om je klachten aan te pakken.

#8 – De impact van de overgang op gezond oud worden

Vrouwen zouden eigenlijk niet ouder moeten worden dan 50 jaar. Ons lichaam is daar niet op gebouwd. Door het wegvallen van de beschermende werking van onze hormonen na de overgang stijgt het risico op verschillende ziektebeelden snel. In deze aflevering wordt er dieper ingegaan op het cruciale onderwerp van preventie en hoe het een essentiële rol speelt […]

Week van de Overgang: “Het leven is te leuk om het te laten beïnvloeden door klachten” | Carmen (24)

De maand april staat bij Care for Women in het teken van de overgang. Carmen heeft er weer een blog over geschreven: “Lieve vrouwen, je hoeft je nergens voor te schamen en lees je alsjeblieft goed in over de periode van de overgang. Het leven is te leuk om het te laten beïnvloeden door klachten.”

Baarmoedertangen en liespunaises: Marloes heeft 24 jaar lang endometriose

‘Dit heb ik nog nooit gezien’, zegt de chirurg. Marloes zit tegenover hem na haar spoedoperatie. De extreme pijn in haar lies blijkt geen liesbreuk, maar endometriose. Dat verklaart de afgelopen 20 jaar. Herken jij je in Marloes haar verhaal? Práát erover. Met je familie, met je collega’s. Zo draag je bij aan meer bewustzijn voor endometriose. We can do it!

“Door PMS had ik 2 persoonlijkheden in één maand” | Sabine (35)

Sabine, 35 jaar, vond verlichting voor haar PMS-klachten dankzij een van onze Care for Women specialisten. Voorheen sleepte ze zich door de dagen heen, terwijl haar kinderen soms ver uit haar buurt bleven. Nu ze haar ervaringen deelt, hoopt ze PMS meer bespreekbaar te maken en anderen te helpen die door soortgelijke fases gaan.

Carmen’s Wereld: een kijkje in het leven met PMS | Carmen (24)

Elke maand schrijft Carmen in Carmen’s Wereld een blog dat is afgestemd op het Care for Women thema van die maand. Deze maand is dat PMS: “Het begrijpen van PMS is cruciaal om vrouwen in ons leven te ondersteunen, omdat het al moeilijk genoeg is en helaas kan ik hier uitgebreid over meepraten.”

De overgang: “Mam, zeur niet zo” | Frances (51)

Frances is een 51-jarige vrouw en is voor haar overgangsklachten geholpen door Care for Women specialiste Marjola Podt. Ze deelt haar verhaal over het moment waarop ze zich realiseerde dat ze niet op dezelfde manier door kon gaan met haar leven.

Endometriose maand: alles over endometriose | Machteld Kaempfer

De maand maart staat in het teken van Endometriose Awareness maand. Care for Women Specialiste Machteld Kaempfer vertelt ons alles over endometriose. “Vanwege endometriose was haar baarmoeder jaren geleden al verwijderd, waardoor haar kinderwens abrupt ten einde kwam.”

#7 – Verzuim op het werk door menstruatie- en overgangsklachten

In deze podcast gaan we samen met verzuimspecialiste Carlijn Hermes dieper in op verzuim door hormonale klachten t.g.v. de overgang of de menstruatie. Hoe herken je als vrouw en als werkgever het verschil tussen oververmoeidheid, een depressie en hormonale klachten. Wat zouden zij kunnen doen het taboe rondom hormonale klachten te doorbreken, waardoor de overgang of de […]

Recente berichten

Categorieën

Aantoonbaar Beter

Care for Women is aangesloten bij Aantoonbaar Beter. Dit houdt in dat Care for Women werkt volgends de Practice Based Evidence methode.