Seksualiteit

Het verlies van seksuele verlangens is één van de meest voorkomende symptomen van de menopauze. Tussen de 20% en 45% van de vrouwen in de overgang melden dat zij een daling van hun libido bemerken.

Overgang wat verandert er?

De overgang brengt veranderingen met zich mee, die effect kunnen hebben op de seksualiteit en de beleving ervan. Eén van de meest voorkomende veranderingen is een verminderde bloedtoestroming rond de vagina. Ook de klieren in het voorste deel van de vagina maken minder vocht aan. Daardoor kan de vagina droog worden, waardoor vrijen pijnlijk kan zijn. Tijdens de overgang komt vaginale droogte vaak voor. Pijn bij het vrijen, een branderig gevoel, het maakt vrijen er niet fijner op en dat is jammer. Het hoeft ook niet. De Personal Gel is een speciaal ontwikkel glijmiddel dat niet plakt, niet uitdroogt en heerlijk zacht aanvoelt op je huid. Women’s Personal Gel houdt de kwetsbare huid van je vagina in conditie. Je vindt deze Personal Gel in onze webshop.

Overgang, neemt de belangstelling voor geslachtsgemeenschap altijd af?

Nee. De belangstelling voor geslachtsgemeenschap en de overgang hebben niets met elkaar te maken. Natuurlijk ebben de overgang en seksualiteit wel invloed op elkaar. Zo kan een droge vagina invloed hebben op de beleving van seksualiteit. Maar dat is een ander probleem en kan apart worden aangepakt. Een verminderde libido heeft bijna altijd andere oorzaken dan de overgang. Vrouwen reageren wel wat minder sterk op seksuele prikkels en hebben meer tijd nodig om opgewonden te raken. Ook de leeftijd is belangrijk. Het is niet waar dat de meeste vrouwen na de overgang niet meer seksueel actief zijn: 70% vrij regelmatig.

Overgang en seksualiteit, wat kan Care for Women voor je betekenen?

Veel vrouwen worden in de overgang geconfronteerd met een aantal problemen op seksueel gebied. Doordat ze last krijgen van o.a.;

Met bovenstaande overgangsverschijnselen is het geen wonder dat veel vrouwen in de overgang hun interesse in seks verliezen. Het is echter belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. Er kan veel gedaan worden om het libido weer te verhogen en de overgangsklachten te verminderen. Blijf niet zitten met je problemen of klachten, ook tijdens de overgang is er nog genoeg te ontdekken op het gebied van seksualiteit. De Care for Women specialiste is zelf vrouw en helpt je door deze periode heen. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts bij haar terecht, daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeraars een consult vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Benieuwd welke specialiste bij jou in de buurt zit gevestigd? Kijk dan in onze online webagenda. Of neem voor meer informatie of een afspraak telefonisch contact op met de assistente van de Care for Women specialiste, zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.