Monique Koppelaar

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Praktijkadres

De Wederik 1B
3355 SK  Papendrecht

Singel 78
3311 SJ Dordrecht

Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico.

U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 89,50.

Betaalmogelijkheden:
 • Factuur

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het telefoonnummer:
088 - 4420442.

Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aantoonbaar beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Monique Koppelaar (1969) adviseert en begeleidt vrouwen van alle leeftijden in haar praktijk als Care for Women Specialiste in Papendrecht en Dordrecht.

Het leven van de vrouw kent een aantal fasen waardoor vrouwen lichamelijke en mentale klachten kunnen ervaren door veranderingen of disbalans van de hormonen. Vaak wordt gedacht dat er niets aan te doen is, maar dat is niet waar! Blijven ‘doormodderen’ is vaak helemaal niet nodig. Veel klachten (zoals stemmingswisselingen, opvliegers, nachtzweten, menstruatieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, somberheid) kunnen aanzienlijk worden verminderd of zelfs verholpen.

Monique: “Zorg goed voor jezelf en neem je lijf serieus.”


Behandeling

Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts. In een uitgebreide intake van zeker een uur wordt er goed geluisterd naar je verhaal, klachten en verwachtingen.

Monique geeft inzicht in hormonale processen en uitleg over klachten die daardoor kunnen ontstaan. Belangrijk is om te weten hoe je lijf werkt.

Na een zorgvuldige intake zal Monique je adviseren en samen met jou kijken naar de mogelijke oplossingen en te ondernemen stappen. Soms zijn 2 à 3 consulten voldoende, soms is meer nodig. Monique vindt het belangrijk dat vrouwen zich gehoord voelen, het gevoel krijgen dat ze de regie weer zelf in de hand kunnen nemen en bewuste keuzes maken.

Monique: “Geen vrouw is hetzelfde. Geen advies is hetzelfde. Elk advies moet ‘op maat’ zijn en passen bij de vrouw.”


Opleiding en ervaring

Monique is naast Care for Women Specialist ook opgeleid tot gewichtsconsulent en orthomoleculair therapeut. Zij is tevens in bezit van het diploma HBO Medische Basiskennis.

Voordat Monique zich in 2019 aansloot bij Care for Women had zij al meerdere jaren een praktijk als voedingscoach. Met haar achtergrond en ervaring combineert zij haar kennis over hormonen, voeding, leefstijl, darmgezondheid en orthomoleculaire therapie nu in haar Care for Women-praktijk. Zij kijkt altijd op een holistische manier naar de klachten van de vrouw. 


Indicaties

 • Overgangsklachten;
 • Menstruatie problemen zoals Premenstrueel syndroom (PMS);
 • PCOS;
 • Endometriose;
 • Anticonceptie;
 • Gezond zwanger worden;
 • Begeleiding bij (het vermoeden van) schildklierklachten;
 • Preventiezorg / Healthchecks (individueel en voor bedrijven);
 • Voeding en leefstijl, waaronder stressreductie;
 • Overgewicht;
 • Seksualiteit;
 • Tevens het geven van lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten over bovengenoemde onderwerpen voor groepen, bedrijven en organisaties.

Ervaringen

“Monique heef mij heel goed geholpen. Ik was op een punt beland dat ik het even niet meer zag zitten.” – Anoniem 


“Vriendelijke behulpzame rustige hulpverlener waar je je direct bij op je gemak voelt.” – Anoniem


“Er wordt goed geluisterd, goed advies gegeven, goed na-gecoacht indien nodig.” – Anoniem


“Er werd naar mij geluisterd en met mij mee gedacht hoe we het een en ander konden aanpakken.” – Anoniem

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • Cam Coöperatie