Veelgestelde vragen

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Door de jaren heen, hebben wij veel vragen ontvangen rondom de diensten van
Care for Women. Hierdoor hebben wij de veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, aarzel dan niet om ons te mailen.

Consulten

Hoe duur is een consult?

Een consult van 60 minuten bedraagt € 87,50.

Wat houdt een Care for Women consult in?

Dit is afhankelijk van je situatie en je klachten. Doordat iedere vrouw uniek is, hebben wij geen standaard behandelingen. Voorafgaand aan het consult dient er een online vragenlijst ingevuld te worden. Tijdens het consult brengt de Care for Women specialiste jouw huidige situatie in kaart en aan de haand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zij geven onder andere adviezen op het gebied van voeding en leefstijl om de klachten te verminderen. Dit kan eventueel aangevuld worden met behandelproducten.

Hoe veel consulten heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de klachten en de ernst van de klachten. Gemiddeld heeft een vrouw 3 a 4 consulten nodig om tot een gewenst resultaat te komen. 

Moet ik iets meenemen naar het consult?

Alleen als je medicatie of suppletie gebruikt, adviseren wij om dit mee te nemen naar het consult. Dit zorgt ervoor dat de Care for Women specialiste hier rekening mee kan houden in het behandelplan. 

Wat zijn de specialisaties van de Care for Women specialisten, zijn het gynaecologen

De meeste Care for Women specialisten zijn (voormalig) verpleegkundigen en hebben zich volledig gespecialiseerd in vrouwengezondheid. Zij hebben hiervoor een aparte opleiding gevolgd.

Ik wil hormoontherapie, kan dit bij een Care for Women specialiste?

De Care for Women specialiste is ook opgeleid in hormoontherapie. Zij kijkt echter wel eerst samen met jou of dit wel de beste behandeling is voor de klachten die je ervaart. Als dit zo is zal zij ook samen met jou kijken welke vormen van hormoontherapie dan het beste bij jou aansluit. Voor het recept moet je echter langs de huisarts. De huisarts weet namelijk precies of je het ook met jouw achtergrond en eventuele andere medicatie mag gebruiken.

Schrijven jullie ook bio-identieke hormonene voor?

Nee, wij schrijven geen bio-identieke hormonen voor.

Ik heb geen bevestiging per mail ontvangen?

Bekijk altijd eerst de spambox. Wanneer de mail ook niet in de spambox staat, neem dan contact op met het hoofdkantoor van Care for Women (088-4420442).

Zit er een Care for Women specialiste bij mij in de buurt?

Aan de hand van jouw woonplaats kan je kijken welke specialiste bij jou in de buurt zit gevestigd. Bekijk hier de locaties van de specialisten.

Vergoedingen

Hoe weet ik of een consult wordt vergoed

Dit is afhankelijk van de polis. Wij adviseren om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar kan aan de hand van jouw polis bekijken of een consult vanuit Care for Women voor jou wordt vergoed.

Wordt een consult rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar

Nee. Je dient als eerste zelf het consult te voldoen. Wanneer het in de polis staat weergegeven, kan je de factuur indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Onder welke vergoeding is Care for Women terug te vinden bij de verzekering?

Care for Women valt niet onder alternatieve zorg. De naam van de vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend. Je kan Care for Women terugvinden onder bijvoorbeeld preventie, vrouw en advies of overgangsconsulente.

Annuleren en wijzigen

Hoe kan ik mijn afspraak annuleren/wijzigen

In verband met de AVG kan de assistente geen afspraken annuleren en/of wijzigen. In de bevestiging die je per mail hebt ontvangen staan de contactgegevens van de Care for Women specialiste. Om de afspraak te annuleren/wijzigen dien jezelf contact op te nemen met de betreffende specialiste.

Tot hoeveel dagen van te voren kan ik het consult kosteloos annuleren.

Dit kan tot 24 uur voorafgaand aan jouw afspraak. Wanneer je binnen 24 uur annuleert kan de specialiste kosten in rekening brengen.

Recente berichten

Categorieën

Aantoonbaar Beter

Care for Women is aangesloten bij Aantoonbaar Beter. Dit houdt in dat Care for Women werkt volgends de Practice Based Evidence methode.