Keurmerk Aantoonbaar Beter

Alle Care for Women specialisten hebben het keurmerk ‘Practice Based Evidence Praktijk’. Dit keurmerk van ‘Aantoonbaar Beter’ wordt gegeven aan zorgverleners die voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn gebaseerd op het inzichtelijk maken van de effectiviteit van de behandeling van de specialist, waardoor jij als cliënt kunt zien of de aan jou gegeven behandeling effectief is. Met het inzichtelijk maken van de effectiviteit van de behandeling kunnen deze zorgverleners specifieker en efficiënter behandelen en jou daarmee een betere kwaliteit van zorg geven.

Aantoonbaar Beter Logo

Practice Based Evidence Werken

Practice based Evidence werken betekent dat je de effectiviteit van je behandeling kunt aantonen waarbij de ervaring van de behandelaar en de gegevens van jou als individuele cliënt worden samengevoegd in het onderzoek. Vooral dat laatste is belangrijk omdat geen mens gelijk is. Wil je dus weten of een behandeling effectief is, dan moet je op individueel niveau de effectiviteit aan kunnen tonen. Vanuit de combinatie individuele gegevens en ervaring van de specialiste ontstaat een reëel beeld van de effectiviteit van de behandeling.

Het uitganspunt van Practice Based Evidence werken is dat er geen gemiddelde cliënten bestaan en dat richtlijnen niet moeten leiden tot standaard zorg. Juist door Practice Based Evidence te werken kan op individueel niveau gekeken worden naar de effectiviteit van de behandeling bij de betreffende cliënt en de behandeling op individueel niveau worden aangepast.

Waarom is dit voor jou als cliënt belangrijk?

  • Je kunt per klacht precies zien of de behandeling werkt en samen met je specialiste overleggen wat de beste vervolgstap is. Afbeelding van die pijlen uit EviCare invoegen.
  • De behandeling zal effectiever zijn omdat de specialiste jou specifieker aan de hand van de resultaten kan behandelen.
  • Sneller resultaat door tijdbesparing omdat je voorafgaan aan je afspraak de lijst waarmee je de effectiviteit van de klachten meet al kunt invullen. Hierdoor kan de specialiste direct met de behandeling aan de slag.

Optimale bescherming van je gegevens

Alle Care for Women specialisten werken met het programma EviCare als Elektronisch Cliënten dossier. EviCare is door de onafhankelijke keuringsdienst KIWA goedgekeurd en voldoet aan de hoogst gestelde veiligheidseisen voor het opslaan van medische gegevens, vergelijkbaar met die van ziekenhuizen. Je gegevens zijn in EviCare veilig en bovendien kun je ze altijd opvragen of laten verwijderen. Het zijn jouw gegevens en ze zijn dan ook eigendom van jou. Een gerust gevoel.

Aantoonbaar beter

Praktijken met het PBEP-logo voldoen dus aan de richtlijnen die staan voor Practice Based Evidence werken. Alle bij Care for Women aangesloten specialisten voldoen hier aan. Als cliënt weet je hierdoor zeker dat er gewerkt wordt met een elektronisch cliënten systeem dat beveiligd is op het hoogste niveau en krijg je zelf ook inzicht in de effectiviteit van jouw behandeling.

Voor de Care for Women specialisten betekend dit dat zij met deze certificering aan hun cliënten kunnen aantonen dat zij professioneel werken en dat hun behandeling effectief is. Zij bieden aantoonbaar betere zorg.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.