Haaruitval

Oorzaken haar problemen

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben:Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben:

 • Hormoonschommelingen door de menstruatie, een zwangerschap of de overgang•
 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Ongezonde voeding
 • Roken

Huidziekten

Naast bovenstaande redenen kunnen ook huidziekten haaruitval veroorzaken

Haaruitval, roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, eczeem of een droge hoofdhuid. Meer dan 90% van alle mensen krijgt ooit te maken met hoofdhuid problemen. Maar liefst een op de vier vrouwen heeft momenteel last van veel voorkomende hoofdhuid problemen. Veel van deze problemen kennen een hormonale oorzaak. Welke problemen komen er zoal voor?

 • Roos

Veel mensen hebben hier last van. De commercial van Head and Shoulders: you never get a second change for a first impression liet het effect zien van witte schilfertjes op je schouder. Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Je ziet dan witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken. Als je schud met je hoofd, vallen ze naar beneden. Ook hierbij heb je vaak last van jeuk.

 • Eczeem

Een hele vervelende huidziekte waarbij de huid een chronische ontstekingsreactie vertoont, met als gevolg jeuk en roodheid. Bij acute eczeem ontstaat roodheid, zwelling en blaasjes. Bij chronische eczeem is er sprake van minder roodheid maar meer schilferige huid. Ook is de huid droger.

 • Seborrheic Dermatitis

Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

 • Psoriasis

Psoriasis is veel meer een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te vol groeien, ontstaat psoriasis. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid. Dit jeukt en kan ook pijnlijk aanvoelen. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Helaas lijkt Psoriasis iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

 • Alopecia Areata

Alopecia Areata betekent letterlijk vertaald: plaatselijke kaalheid. Het is een aandoening die lokaal kale plekken veroorzaakt. Door een ontstekingsproces rondom de haarwortel kunnen die hun werk niet goed doen en krijg je alleen nog misvormde haren. Uiteindelijk groeit er op die plek helemaal geen haar meer.

 • Androgenetica alopecia

Dit is een mannelijk vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit.

 • Chemotherapie

Haaruitval door chemotherapie komt helaas veel voor. Niet alle vormen van chemotherapie veroorzaken haaruitval, maar het komt wel veelvuldig voor. Meestal treedt de haaruitval 2-3 weken na de eerste behandeling op. Je merkt ook vaak dat de hoofdhuid is gevoeliger is, zoals bijvoorbeeld voor temperatuurwisselingen. Ook is de hoofdhuid droger en kan schilfering ontstaan. Juist voor vrouwen die hiermee te maken krijgen is het in deze periode belangrijk de hoofdhuid goed te gaan verzorgen. Hierdoor nemen niet alleen klachten af, maar zul je merken dat je haar ook weer mooier terugkomt, omdat de hoofdhuid goed verzorgd is geweest.

Zelf eerst iets proberen?

Care for Women heeft zorgvuldig gekozen voor het merk Mediceuticals®. De nieuwe innovatieve wetenschap van Mediceuticals® biedt Triaminocoptinol™ . Dit is een unieke haargroeiverbinding, die klinisch bewezen, de haargroei helpt te verbeteren en het haarverlies te verminderen.

Mediceuticals® is een vooraanstand merk welke voor hoofdhuid- en haarbehandelingen is goedgekeurd door de FDA. Dermatologische wetenschappers hebben in deze producten niet alleen de meest geavanceerde farmaceutische methoden toegepast, maar ook natuurlijke grondstoffen in hun receptuur verwerkt. Bovendien heeft Mediceuticals® een speciale lijn van producten die ontwikkeld is voor vrouwen tijdens perioden waarin veel hormonale veranderingen plaatsvinden, zoals zwangerschap en de overgang.  Mediceuticals® is bedoeld voor alle vrouwen die belang hechten aan mooie haren, met een natuurlijke glans en een gezonde hoofdhuid. Voor vrouwen die de verzorging van hun haar net zo belangrijk vinden als de verzorging van hun gezicht.

Mediceuticals® heeft inmiddels niet alleen de beste producten als het gaat om haar- en hoofdhuidproblemen, maar ook voor het preventief gezond houden van je haar. Of je nu oud of jong bent, problemen hebt of niet, de lijn van Mediceuticals® biedt inmiddels zo’n diversiteit dat het je een heel leven lang kan helpen aan een gezonde hoofdhuid en prachtig gezond haar.

Je vindt de producten van Mediceuticals in onze webshop. Lees voordat je begint wel grondig de bijsluiter, aangezien dit geen gewone shampoos zijn, maar een gerichte behandeling. Twijfel je, maak dan toch eerst een afspraak met de Care for Women specialiste en laat je goed uitleggen hoe deze behandeling correct te verrichten. Ook daar zijn zij goed van op de hoogte en kunnen ze je gericht helpen.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Care for Women Webshop

Met zelfzorgmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen die last hebben van schommelende hormonen.

N

Kenniscentrum

In het grote kenniscentrum in Amersfoort worden opleidingen en cursussen voor professionele zorgverleners gegeven.

N

Tienduizenden vrouwen geholpen

Als de grootste professsionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hun hormonen zijn er bij ons al tienduizenden vrouwen geholpen.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.