Wist je dit over slapen

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Eén derde van de mensen in Nederland heeft last van slaapproblemen. Om deze problemen te verhelpen krijg je vaak veel tips. Maar niet alle tips die je krijgt over slapen zijn waar. Care for Women helpt 4 mythes over slapen de wereld uit.

1. Een glaasje alcohol

Vaak wordt gezegd dat een glaasje wijn voor het slapen je kalmeert en dat je daardoor makkelijker in slaap zou vallen. Al is het waar dat alcohol drinken je moe maakt en zorgt dat je sneller in slaap valt, toch wordt je nachtrust er niet beter van. Door alcohol slaap je juist onrustiger en wordt je vaker wakker.

2. Onder de dekens kruipen

Letterlijk gezellig onder de wol kruipen of onder een dik pak dekens zou ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. Het tegenovergestelde is juist waar. Je lichaam komt makkelijker in de ‘slaapmodus’ wanneer het wat koeler is. Mocht je toch graag onder een stapel dekens slapen, zet dan het raam een stukje open voor wat frisse lucht.

3. Slaapkamer

Sommige mensen zullen je vertellen dat het goed is om, voordat je gaat slapen, alvast wat ‘rond te hangen’ in je slaapkamer. Zo zou je jezelf kunnen voorbereiden op het in slaap vallen. De waarheid is dat hoe meer je in de slaapkamer doet, zoals televisie kijken of op je computer werken, hoe moeilijker het is om in slaap te vallen.

4. Stil blijven liggen

Volgens de mythe zou je, als je midden in de nacht wakker wordt, het beste stil kunnen blijven liggen en proberen om weer in slaap te vallen. Maar als je na 15 tot 20 minuten niet weer in slaap bent gevallen kan je beter je bed even uit gaan. Loop naar een andere kamer en ga iets doen waarvan je ontspant. Wanneer je ligt te stressen over weer in slaap vallen wordt het namelijk alleen maar moeilijker om te ontspannen en daadwerkelijk weer in slaap te vallen.

Slapen en de overgang

Veel vrouwen krijgen tijdens de overgang last van slaapproblemen. Deze kunnen worden veroorzaakt door dingen zoals stress, nachtelijke transpiratie en opvliegers. Heel erg vervelend, zeker in een periode in je leven waarin je sowieso vaak al niet helemaal topfit bent. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Zo is er bijvoorbeeld Women’s Sleep van Care for Women. Deze speciale formule bevat een combinatie van geheel natuurlijke stoffen en is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De melatonine, valeriaan en magnesium zorgen ervoor dat je dag- en nacht ritme herstelt, helpen je in slaap te komen én zorgen ervoor dat je goed uitgerust wakker wordt. Je kan Women’s Sleep bestellen via de webshop.

Care for Women kan helpen

Heb jij last van deze of andere overgangsklachten? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij is gespecialiseerd in de overgang en kan je zeker helpen. Tijdens een consult luistert ze naar je verhaal en je klachten . Daarna vindt ze een oplossing voor je die bij jou past. Een afspraak maken kan 24 uur per dag in de  webagenda of door te bellen naar 088 442 0442. Een consult bij Care for Women wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering en een verwijzing van je huisarts is niet nodig.