Urineverlies tijdens de menopauze

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Tijdens een lachbui met je vriendinnen voel je het ineens, je verliest wat urine en je kunt er niets aan doen. Natuurlijk is dit erg vervelend en kun je je hiervoor schamen. Urineverlies tijdens de menopauze is een veelvoorkomende klacht. Hoewel je er misschien liever niet over praat is het wellicht goed dit wel te doen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij is zelf vrouw en heeft een opleiding op het gebied van vrouwengezondheid gevolgd. Zij kan je wellicht op een eenvoudige manier helpen bij deze klachten.

Urineverlies tijdens de menopauze

De menopauze is voor veel vrouwen een periode waarin ze met klachten te maken krijgen. Voor de menopauze had je misschien nooit ergens last  van. 

Opvliegers, stemmingswisselingen, een pijnlijke menstruatie of urineverlies komen allemaal voor. En er zijn nog meer klachten te bedenken die tijdens de menopauze voor kunnen komen. Hoewel het soms moeilijk is om over je klachten te praten, is dit wel aan te raden. De Care for Women specialiste is thuis in dit soort vrouwenzaken en zal de tijd nemen om naar je te luisteren. In veel gevallen kan zij je helpen om blaasproblemen zoals urineverlies te voorkomen of te verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe je je manier van plassen kunt aanpassen, een goede lichaamshouding aan kunt nemen of oefeningen kunt doen. Twijfel daarom niet en maak gerust eens een afspraak.

Urineverlies, je kan er iets aan doen

Het is ontzettend vervelend om bij het niezen last te hebben van urineverlies. Of wanneer je moet plassen en het niet op kunt houden tot je bij het toilet bent. En hoe lastig is het niet als je net geplast hebt en direct daarna alweer moet plassen. Het is echt niet nodig om rond te blijven lopen met je klachten en frustraties. De menopauze is een periode die het je behoorlijk moeilijk kan maken, maar je kunt er in de meeste gevallen zelf aardig wat invloed op uitoefenen. De Care for Women specialisten kunnen helpen bij klachten tijdens de menopauze. Afspraak kan via de webagenda of telefonisch via 088-4420442.