Botontkalking en vitamine D tekort

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Een vitamine D tekort kan leiden tot ernstige ziektebeelden, waaronder botontkalking of zoals het wordt genoemd  in de medische term, osteoporose. Onderzoek aan het Lawrence Berkeley National Laboratory toont nu aan dat een tekort aan vitamine D een versnelling geeft aan het verouderingsproces van je botten. En dat is, zeker voor vrouwen, niet gunstig aangezien zij door de overgang en de daling van het vrouwelijk hormoon oestrogeen al een sterk verhoogd risico hebben op botontkalking.

Botontkalking

Botontkalking is een ziekte die vaak meer voorkomt dan je denkt. Een stille epidemie noemt men deze ziekte ook wel eens, omdat zoveel vrouwen niet eens weten dat ze inmiddels botontkalking hebben. In Nederland zijn er op ongeveer 800.000 mensen met botontkalking, waarvan maar liefst 2/3 vrouw is. Deze vrouwen zijn als ze ouder worden vooral te herkennen aan de kromming in de bovenrug. Het is dus vooral een vrouwenziekte.

Botontkalking en vitamine D tekort

Eerdere onderzoeken lieten al een duidelijk verband zien tussen vitamine D en de hoeveelheid calciumopname in de botten. Hoe beter de opname van calcium is, hoe dichter de botmassa en hoe lager het risico op botontkalking. Verder heeft vitamine D ook direct effect op het verouderingsproces van de botten. Om botontkalking te voorkomen is het dus belangrijk om te beginnen met het innemen van vitamine D.

 Als de specialist op het gebied van vrouwengezondheid heeft Care for Women supplementen ontwikkeld die gericht zijn voor vrouwen. Deze supplementen zijn volledig gemaakt op basis van de behoeften van de vrouw en het vrouwenlichaam in verschillende levensfasen. Op de webshop van Care for Women kan je o.a. ook vitamine D bestellen. De Women’s Vitamine D Forte kan je met een gerust gevoel regelmatig en voor een langere tijd gebruiken.

De Care for Women specialiste helpt bij botontkalking

 Voor het krijgen van botontkalking of osteoporose spelen uiteraard meer factoren een rol. Familiaire achtergrond, leefstijl en een diversiteit aan risicofactoren. Omdat het een sluipende ziekte is en je als vrouw er eigenlijk goed preventief iets tegen kunt doen, zijn de Care for Women specialisten ook speciaal opgeleid in Osteoporose.  Maak dus gerust eens een afspraak. Laat jouw persoonlijk risicoprofiel berekenen en overleg eens met de Care for Women specialiste wat jij het beste kunt doen om te voorkomen dat je door botontkalking straks krom loopt of een heup breekt.

Om een afspraak te maken kan je contact opnemen met de assistente via : 088-4420442 of maak zelf een afspraak met een specialiste bij jou in de buurt via de online webagenda.