Zwanger. Visolie tegen postnatale depressie

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Care for Women streeft al jaren naar het gebruik van visolie door zwangere vrouwen, uit een studie die uitgevoerd is in 23 landen waar veel vis geconsumeerd wordt, blijkt namelijk dat visolie goed is voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Daarnaast is visolie ook goed voor jou als aanstaande moeder: het helpt het voorkomen van een postnatale depressie, dit blijkt wederom uit een nieuwe studie.

Zwangerschap en postnatale depressie

Experts schatten dat maar liefst 25 procent van de vrouwen in een postnatale depressie beland. Symptomen van een postpartum depressie zijn slaap- en eetproblemen, angsten, emotionele reacties, verwarring, schuldgevoel, verlies van zelfvertrouwen en gedachten aan zelfmoord. Een postnatale depressie is zeker niet te onderschatten! Het is een ernstig probleem waar je doodongelukkig van kunt worden.

Minder symptomen van postnatale depressie

Onderzoekers hebben de gegevens van 52 vrouwen vergeleken die 5 dagen per week ofwel een placebo ofwel een visoliecapsule met 300mg DHA innamen. Zij deden dit vanaf de 24ste tot de 40ste week van hun zwangerschap. Nadat de baby’s geboren waren, zijn de vrouwen onderzocht op symptomen van een postnatale depressie. Er deden niet genoeg vrouwen aan de studie mee om te bepalen of de inname van DHA echt resulteerde in een lager aantal postnatale depressies. Maar vrouwen die de visolie innamen hadden significant minder symptomen van een postnatale depressie dan de vrouwen die de placebo innamen, aldus Michelle Price Judge, een van de onderzoekers.
“DHA inname tijdens de zwangerschap heeft het potentieel om de symptomen van een postpartum depressie te verminderen” Is de conclusie van het onderzoek.

Maar kan ik dan niet gewoon veel vette vis eten om voldoende DHA binnen te krijgen? Voor zwangere vrouwen is het veiliger om een goed gecontroleerd omega-3 supplement te gebruiken omdat vis teveel kwik kan bevatten. Een voorbeeld hiervan in de Women’s Omega van Care for Women. Deze is te vinden in onze webshop.

Care for Women specialiste

Zwanger. Een bijzondere periode in je leven. Maar je kunt tegen vragen en onzekerheden aan lopen. Wat mag ik wel en niet eten? Het lukt niet om zwanger te worden, wat kan ik zelf doen? Heb je vragen over je zwangerschap? Of misschien over zwanger worden? De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om het beantwoorden van jouw vragen over dit onderwerp. Een afspraak maken kan via de webagenda of telefonisch via 088-4420442.