Meer opvliegers door de zon

Care for Women Icon
Care for Women Icon

De afgelopen weken is het steeds vaker mooi weer en heb ik besloten dat het tijd was om de barbecue schoon te maken. Ik genoot van het zonnetje terwijl ik hiermee bezig was, totdat het zweet mij uitbrak. Ik had een opvlieger. Dit komt niet vaak meer voor, omdat ik mijn opvliegers goed onder controle heb met de Menopause F(orte) tabletten. Nadat de barbecue schoon was, nam ik snel weer plaats onder mijn parasol.

Inmiddels ben ik 54 jaar en ongeveer zes jaar in de overgang. Dit gaat heel goed. Toen ik 23 jaar geleden begon met Care for Women, had ik zelf nog geen ervaring met overgangsklachten. Inmiddels heb ik al zes jaar ervaring en heb ik kunnen ervaren dat er goed iets aan de klachten gedaan kan worden. Het is namelijk onzin dat overgangsklachten erbij horen en dat je dit maar moet accepteren. Je kunt ervoor kiezen om hier iets aan te doen.

Terugkomend op het onderwerp, realiseer ik mij ineens dat ik sindsdien niet meer vol in de zon heb kunnen zitten. Ik kan hier niet meer goed tegen, terwijl ik dit 10 jaar geleden nog heerlijk vond. Dit zette mij verder aan het denken. Merken wij dit bij Care for Women op kantoor ook? Zijn er meer vrouwen die hulp vragen bij een Care for Women specialiste? Door mijn nieuwsgierigheid startte ik een klein intern onderzoek en gelukkig ben ik niet de enige met klachten in deze periode. Aan de telefoon bij het hoofdkantoor blijkt het aanzienlijk drukker te zijn als het buiten warmer wordt. Wat ook opvalt, is dat er niet alleen meer vrouwen zijn die een afspraak maken om geholpen te kunnen worden tegen vervelende opvliegers of nachtelijke transpiratie, maar dat vooral ook de Menospray meer verkocht wordt. Dit product is juist bedoeld om onverwachte opvliegers overdag en ’s nachts op te kunnen lossen. Ik ben blij dat ik niet de enige vrouw in Nederland ben die niet goed tegen de warmte en zon kan. Dit geeft mij een gerust gevoel, want het ligt dus niet aan mij.

Toch vind ik het wel jammer dat het warme weer, waar ik zo van hou, zo’n invloed kan hebben op mijn plezier om buiten te zijn. Ik word vrolijk van het mooie weer, net als veel andere mensen. Natuurlijk weet ik als geen ander dat het logisch is dat je hier tijdens de periode van de overgang minder goed tegen kunt. Onze hormoonhuishouding verandert dan en hierdoor is het temperatuurcentrum in onze hersenen sneller van slag. Stijgt de buitentemperatuur, dan zal ons lichaam sneller reageren en krijgen we meer last van opvliegers en nachtelijke transpiratie.

Ik hoop voor mij en alle andere vrouwen die hier last van hebben dat het nog een tijdje zulk lekker weer blijft. Ik knap hier mentaal echt van op. Ik kijk uit naar mijn barbecueavondje en neem de opvliegers voor lief. Gewapend met mijn barbecuetang en mijn Menospray in mijn zak, ga ik beginnen aan een heerlijke avond in de tuin.