Ongesteld op vakantie

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Niemand zit erop te wachten ongesteld te zijn op vakantie. Zodra je op vakantie bent, wil je je het liefst nergens zorgen over maken, dus ook niet om jouw menstruatie. Helaas hebben we het niet altijd voor het kiezen en valt je periode soms precies in de vakantie of word je onverwachts eerder ongesteld.

Het is mogelijk om je menstruatie ’te regelen’ aan de hand van verschillende producten. Neem contact op met de huisarts of gynaecoloog om hierover de mogelijkheden te bespreken. Ondanks dat je je menstruatie zou kunnen regelen, kan deze soms onverwachts komen. Je menstruatie kan beïnvloed worden door verschillende factoren waardoor deze eerder start of langer duurt. Stress is de grootste factor die invloed heeft op onze menstruatie. En geef toe, wie ervaart er geen stress zodra ze op vakantie gaat?

Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan, hebben wij wat handige en praktische tips voor tijdens je menstruatie op vakantie.

 • Hygiënedoekjes
  • Neem hygiënedoekjes mee. Zodra je je maandverband, tampon of iets anders wilt verwisselen, moet je dit doen met schone handen. Echter is niet op elk toilet in elk land een kraan te vinden. Als je hygiënedoekjes meeneemt, kun je je handen reinigen.
 • Producten ‘veilig’ meenemen
  • Naast dat het belangrijk is dat je je maandverband, tampons of iets anders verwisselt met schone handen, is het ook van belang dat het product zelf schoon is. De meeste producten zijn verpakt. Echter kan door verschillende factoren de verpakking opengaan. Neem daarom de producten mee in bijvoorbeeld een (toilet)tasje.
 • Neem voldoende producten mee
  • Neem voldoende maandverband, tampons of iets anders mee. Niet elk land verkoopt hetzelfde product als dat jij gebruikt of verschilt de prijs. Niets is vervelender dan een ander product te moeten gebruiken of er meer voor te moeten betalen.
 • Neem pijnstillers mee
  • Vergeet geen pijnstillers. Niet in elk land zijn pijnstillers te koop, zoals in Nederland. Daarnaast kan er een verschil in aanbod en prijs zijn. Neem het zekere voor het onzekere en neem een extra doosje mee!
 • Neem extra ondergoed mee
  • Iedere vrouw is het al eens overkomen, doorlekken. Erg vervelend en frustrerend. Zodra dit het geval is, is het erg fijn als je extra ondergoed bij je hebt. Hierdoor kan je nooit in nood zijn en extra ondergoed moeten kopen of het moeten wassen.

Hopelijk heb je iets aan deze handige en praktische tips en namens iedereen bij Care for Women, een hele fijne vakantie!