Last van stemmingswisselingen tijdens de menstruatie

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Voel jij je ook soms het ene moment ontzettend vrolijk, maar een seconde daarna weer chagrijnig? Geen zorgen, je bent niet de enige die last heeft van stemmingswisselingen. Ze komen bij een groot deel van de vrouwen maandelijks voor. Ze verergeren niet alleen de andere menstruatieklachten, maar ook maken ze je dag een stuk vervelender. Gelukkig hoef je er niet mee rond te blijven lopen. De onderstaande tips helpen jou om de stemmingswisselingen beter onder controle te krijgen.

Drie tips die helpen bij stemmingswisselingen

  • Wat wij vaak adviseren om te doen als het gaat om het verminderen van stemmingswisselingen, is ontspanning zoeken. Ademhalingsoefeningen uitvoeren of een rondje lopen is hier heel geschikt voor. Dit zorgt voor rust in je hoofd, wat uiteindelijk leidt tot het hebben van een betere controle over je stemmingen;
  • Sommige voedingsmiddelen blijken goed te helpen bij stemmingswisselingen. Een voorbeeld hiervan zijn eieren. Deze bevatten namelijk veel vitamine B12, wat de stofwisseling van foliumzuur bevordert. Daarnaast vermindert vers fruit, wat veel vitamine C bevat, de stressgevoelens. Koffie bevordert juist weer de optimistische gevoelens, dankzij de cafeïne die het bevat. Zowel vers fruit als koffie helpen dus bij het verminderen van wisselende stemmingen;
  • Een andere tip om je stemming positief te houden is om te praten over je emoties. Vaak geeft dit de ruimte om negatieve emoties los te laten en blijft er meer ruimte over voor positieve gevoelens.

Care for Women helpt

Heb je nog steeds veel last van stemmingswisselingen en toch behoefte aan extra hulp? De Care for Women specialisten staan voor jou klaar. Deze vrouwelijke zorgverleners zijn speciaal opgeleid om vrouwen met hormonale klachten te helpen. Bij haar kun je terecht met al je klachten rondom de menstruatie, zwangerschap, overgang en nog veel meer. Een doorverwijzing van de huisarts heb je niet nodig en afhankelijk van de verzekering die je afgesloten hebt, kan het zo zijn dat de zorgverzekeraar het consult vergoed. Maak zelf eenvoudig een afspraak via onze webagenda of bel naar 088-4420442.