Chocolade en PMS, onlosmakelijk verbonden?

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Veel vrouwen kennen het gevoel; wanneer je ongesteld moet worden heb je enorme trek in chocola. En dat is zeker niet vreemd. In chocolade zit het stofje fenylethylamine, dat belangrijk is voor de aanmaak van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die zorgt voor een goed humeur, dat verklaart direct waarom je van een stuk chocolade zo blij kunt worden. We zien dan ook dat veel vrouwen met PMS veel zin hebben in chocolade.

PMS-klachten, daar word je niet blij van!

Wanneer je voorafgaand aan je menstruatie veel klachten hebt kan het zijn dat je last hebt van PMS. Bij PMS kun je last krijgen van gespannen borsten, een opgeblazen gevoel, vocht vasthouden en erge hoofdpijn. Ook emotionele klachten als stemmingswisselingen, angst, prikkelbaarheid, een somber gevoel of agressiviteit. Veel vrouwen krijgen ook enorme trek in zoetigheid. Chocola wordt wel eens gezien als troostvoedsel. Maar als je flink last heb van PMS dan is chocolade niet meer voldoende om je klachten te verminderen.

Hulp bij PMS

PMS kan je leven echt verstoren, je herkent jezelf gewoon niet. Bij PMS ken je ook een periode zonder klachten, dat maakt het misschien nog wel vervelender. Je kunt het gevoel hebben dat je jezelf niet onder controle hebt en niets aan de klachten kunt doen. Gelukkig is er wel degelijk behandeling mogelijk bij PMS, welke behandeling het beste werkt is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De Care for Women specialiste kan je hierbij helpen.

Care for Women helpt

Heb je last van PMS? Of heb je andere klachten waarvan je denkt dat het je hormonen zijn? Met al je vragen kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Deze professionele zorgverlener gaat samen met jou op zoek naar de beste behandeling voor jouw klachten. Bovendien is zij zelf vrouw en weet ze als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen. Je kunt zonder verwijzing van je huisarts bij haar terecht en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Vele vrouwen gingen je al voor, wacht niet langer en maak een afspraak. Voor meer informatie of een afspraak kun je bellen met 088 – 4420442.