Word ik zwanger tijdens menopauze? Dat is een vraag die je jezelf om meer dan één reden kunt stellen. Het kan zijn dat je in de menopauze bent en wilt weten of je nog anticonceptie moet gebruiken om een zwangerschap te voorkomen. Maar misschien ben je (vervroegd) in de overgang en heb je nog wel een hele sterke kinderwens. Dan wil je weten wat er nog mogelijk is om die wens toch in vervulling te laten gaan. Met al deze vragen kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Samen met jou zal ze zoeken naar een antwoord op je vragen en je eventueel een advies geven. Maak gerust een afspraak met een specialiste bij jou in de buurt.

Zwanger tijdens menopauze

Je kunt tijdens de overgang nog zwanger worden. Zolang je menstrueert, ook al is het heel onregelmatig, bestaat de kans dat er een eicel vrijkomt die bevrucht kan worden. Jaarlijks raken zelfs nog ongeveer 10 vrouwen die ouder zijn dan 50 in verwachting. Pas wanneer je een jaar niet meer ongesteld bent geweest kun je er vanuit gaan dat je menopauze(laatste menstruatie) is geweest en dat je niet meer zwanger kunt raken.

Voorlichting

Het is belangrijk om je goed voor te laten lichten over de mogelijkheden die er zijn om nog kinderen te krijgen. Jong in de overgang raken is ingrijpend en kan ook veel onzekerheid en teleurstelling veroorzaken. De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om voorlichting en het beantwoorden van al je vragen over dit onderwerp. Zij kijkt samen met jou naar de mogelijkheden en kan je doorwerwijzen naar de juiste deskundigen. Je kunt eenvoudig zelf een afspraak maken met een specialiste bij jou in de buurt.