Moeders die tijdens roken tijdens zwangerschap, verhogen het risico op hart-, vaatziekten en nierproblemen op latere leeftijd bij hun kinderen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Onderzoek roken tijdens zwangerschap

Uit onderzoek bij 10.000 Rotterdamse kinderen blijkt dat sigaretten tijdens de zwangerschap meer schade aanrichten dan eerder werd gedacht. Het is al lange bekend dat roken tijdens zwangerschap de groei van de baby vertraagd, waardoor kinderen minder wegen bij de geboorte. Dit zou ook echter de doorbloeding van de foetus negatief beïnvloeden, omdat het de bloedvaten in sommige weefsels vernauwt of verbreedt. Vrouwen die meer dan tien sigaretten tijdens de zwangerschap roken, kunnen de nieren van hun kind beschadigen, bij minder dan vijf worden ze groter. Als laatste ontdekte de onderzoekster dat een hoge bloeddruk bij zwangere vrouwen zorgt voor dezelfde aandoening bij het kind op 9 jaar. Bron: hln.be

Eerder onderzoek

Ook Care for Women heeft in samenwerking met Prénatal al eerder onderzoek gedaan naar de kennis onder aanstaande moeders. Uit dit onderzoek bleek o.a. dat veel vrouwen niet weten dat roken schadelijk is voor hun ongeboren kindje. De resultaten toonden ook aan dat aanstaande moeders een gebrekkige kennis hebben over lifestyle en voeding tijdens de zwangerschap. Dat is jammer en zonde, want het is onnodig. Care for Women kan je alles vertellen over roken tijdens zwangerschap of andere vragen en/of onzekerheden waar je mee rondloopt als je een kindje verwacht.

Zorgeloos Zwanger

Care for Women heeft het zwangerschapsconsult. Tijdens dit spreekuur beantwoordt de Care for Women specialiste al je vragen. Ook geeft ze een helder en persoonlijk advies over je levenswijze en eetgewoonten tijdens je zwangerschap. Zo kun je optimaal genieten van een zorgeloze zwangerschap! De specialiste is speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en kan je dus alles vertellen over zwangerschap en wat er dan gebeurt met je lichaam. Daarnaast is ze zelf ook vrouw en begrijpt ze dus als geen ander wat er door je heen gaat. We zien je graag bij één van onze Care for Women specialisten. Klik hier voor een afspraak.