Om een bevalling in gang te zetten, nemen niet weinig vrouwen hun toevlucht tot huis-, tuin- en keukenmiddelen, zoals pikant eten als een curry, of frambozenthee drinken. Nog andere vrouwen geloven dat koffie drinken de huid van hun baby schaadt, en maar liefst één op acht vrouwen gelooft dat ‘een buik helemaal vooraan’ op een jongen wijst.

Pikant voedsel?

Al bij al onschuldige mythes om te geloven, maar de cijfers wijzen er op dat te veel vrouwen niet goed zijn ingelicht over wat kan en niet kan tijdens een zwangerschap. Ruim zes op tien vrouwen weet niet goed welke kazen ze wel of niet mogen eten. De algemene richtlijn is echter niet zo moeilijk: zachte kazen vermijd je, harde kazen mogen best.

Meer dan de helft van de vrouwen is onzeker over de vissen die ze mogen verorberen (opgelet met vette vissen vanwege het kwikgehalte of voorverpakte vis) en hoeveelheid cafeïne dat ze mogen nemen (max 200 miligram of twee kopjes per dag).

Sporten

40 procent van de vrouwen denkt dat ze niet mogen beginnen sporten tijdens de zwangerschap als ze nog niet actief waren ervoor. Nochtans wordt gemiddelde beweging wel aangeraden om in vorm te blijven. 70 procent denkt dan weer dat vrouwen mogen doorgaan met oefeningen waarbij je door de knieën buigt, hoewel dat eigenlijk wordt afgeraden.

Britse vrouwen

De cijfers komen uit een ondervraging bij 1.200 Britse vrouwen, uitgevoerd door de vrijwillige organisatie Tommy’s en Johnson’s Baby. Eerder bleek nog uit een andere bevraging dat Britse vrouwen ook veel bizarre dingen over voorbehoedsmiddelen geloven, bijvoorbeeld dat brood en look eten beschermt tegen zwangerschap.

Bron: hln.be

Hoera Zwanger!?

Misschien wist je al wel dat je zwanger was voordat de test het je vertelde. Je voelt dat je lijf verandert. Niet alleen leuke veranderingen, elke ochtend misselijk is natuurlijk niet erg romantisch. Maar dat gaat ook weer over! De komende maanden groeit er een klein wonder in je buik en uiteindelijk is er de bevalling. Misschien zie je daar tegenop, maar ben je ook wel nieuwsgierig. Maar voordat die bevalling voor de deur staat, gaat er een heleboel gebeuren in je lichaam. Wil je weten wat je de komende tijd allemaal kunt verwachten en hoe je gezond leeft tijdens je zwangerschap? Of ben je benieuwd hoe je na je bevalling weer zo snel mogelijk in shape kunt komen? De Care for Women specialiste kan je er alles over vertellen. Klik hier om een afspraak te maken.