Maanden van wachten tijdens je zwangerschap worden nu beloond: je baby is er! Je bent misschien minder uren gaan werken of zelfs helemaal gestopt om zoveel mogelijk tijd met je kindje door te brengen. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit misschien helemaal niet zo verstandig is.

Onderzoek meer werken

Als er een kindje komt, worden mensen gemiddeld namelijk minder tevreden over hun relatie. Maar voor de relatief kleine groep vrouwen die rond die tijd juist méér gaat werken in plaats van minder (een groter aantal uren in deeltijd), geldt dit niet. Bovendien hebben die vrouwen minder stress en negatieve gevoelens dan vóórdat ze moeder werden. Meer uren gaan werken houdt je als jonge moeder dus geestelijk gezond; stoppen met werken is slecht voor je relatie.

Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Utrecht onder enkele honderden Nederlandse mannen en vrouwen, gepubliceerd in het nieuwste nummer van Journal of Family Psychology (augustus 2010). Bovendien maken kinderen je niet per se gelukkiger. Uit een onderzoek van J/M Ouders bleek dat moderne opvoedmethodes veel stress opleveren voor de ouders. De gelukkigste periode van een relatie lijkt te liggen op een moment voor de geboorte van het eerste kind.

Hulp en advies bij zwangerschap

Als je probeert zwanger te raken vraag je je misschien af hoe je de kans zo groot mogelijk kunt maken. Ben je al zwanger? Dan loop je ook tegen vragen aan, bijvoorbeeld over de beste voeding voor jou en je ongeboren kindje. Of je hebt veel last van zwangerschapsklachten, die je natuurlijk graag wilt oplossen. Met al je vragen rondom zwangerschap, menstruatie maar ook de overgang kun je bij een Care for Women specialiste terecht. Zij is zelf vrouw en weet als geen ander waar jij tegenaan kunt lopen. De meeste verzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende pakketten, zonder verwijzing van de huisarts! Maak nu een afspraak of bel de assistente op 088-4420442.