Zwanger! Voor alle vrouwen een bijzondere periode in hun leven. De zwangerschap brengt veel met zich mee, heel veel leuke kanten, maar er zijn ook minder prettige dingen die bij je zwangerschap horen. Meer dan de helft van de vrouwen heeft namelijk behoorlijk last van misselijkheid en dan vooral in de ochtend. Een aantal tips om de misselijkheid tijdens je zwangerschap te verminderen.

Voldoende drinken

We weten allemaal dat het goed is voor een mens om voldoende te drinken. Maar juist tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je voldoende vocht binnen krijgt. Zorg dat je altijd een flesje drinken bij je hebt. Koolzuurhoudende dranken kunnen goed helpen tegen je ochtendmisselijkheid. Denk bijvoorbeeld aan Spa Rood. In de zomer vormt een waterijsje een lekkere afwisseling. Pas hier wel mee op, in waterijs zit vaak veel suiker.

Ontbijten

Ontbijten is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Zo krijg je meer energie en voel je je beter. De misselijkheid tijdens je zwangerschap treedt vaak ’s ochtends op, omdat je maag dan leeg is. Doe ’s ochtends rustig aan en laat je eens door manlief verwennen met een ontbijtje op bed. Een lekker beschuitje met een warme kop thee kan goed helpen tegen de ochtendmisselijkheid.
Ook is het belangrijk om de hele dag kleine beetjes te blijven eten zodat je maag gevuld blijft. Vermijd het vette en machtige eten, dat kan zwaar op je maag vallen.

Oma’s huismiddeltje

Gember is een ouderwets huismiddeltje dat kan helpen tegen je misselijkheid. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld door de yoghurt of stukjes gemberwortel in een glas kokend water. Van verse gemberwortel kun je gemberthee maken!

Een frisse smaak

Een pepermuntje of een lekker kauwgompje kunnen helpen tegen de misselijkheid. Het zorgt voor een fris gevoel in je mond en hierdoor kan de misselijkheid verminderen. Als je last hebt van extreme misselijkheid en je kunt geen voedsel binnen houden, is het zeer verstandig om je arts te raadplegen.

Care for Women

Heb je vragen over je zwangerschap of over verschillende zwangerschapskwaaltjes? De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om voorlichten en het beantwoorden van al jou vragen over dit onderwerp. Klik hier om direct een afspraak te maken met een Care for Women specialiste bij jou in de buurt!