Griep en zwanger? Dit kan gevaarlijk zijn voor de baby. Blootstelling aan het griepvirus tijdens het eerste semester van de zwangerschap kan een negatief effect hebben op de intelligentie van je kind. Dat blijkt uit recent onderzoek.

De onderzoekers ontdekten dat als je voor de geboorte blootgesteld wordt aan het griepvirus je IQ op 20-jaar gemiddeld drie tot zeven punten lager ligt. Wetenschappers bestudeerden de bevolking in Noorwegen en Hongkong na een griepepidemie in 1969, 15 tot 40 procent van de bevolking liep toen deze ziekte op. 20 jaar later onderzochten de wetenschappers het IQ van 200.000 mannen in deze landen. Nadat ze tal van factoren in rekening namen, bleek dat degenen die zes maanden na het uitbreken van de griepepidemie geboren werden lager scoorden op IQ- en andere mentale tests. Griep en zwanger: pas dus op!

Griep en zwanger

“Deze studie suggereert dat de griep tijdens de zwangerschap de mentale eigenschappen van kinderen op latere leeftijd beïnvloed”, aldus de onderzoekers. Eerder onderzoek toonde al aan dat de consumptie van alcohol, ongezonde voeding, tabak en drugs tijdens de zwangerschap ook invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen bij de foetus.

Care for Women en je zwangerschap

Wil jij meer weten over waar je op moet letten tijdens je zwangerschap? Heb je vragen over wat je allemaal te wachten staat tijdens je zwangerschap of wil je gewoon iets meer weten over zwanger zijn? Ga eens langs bij een Care for Women specialiste! Zij is zelf ook vrouw en gespecialiseerd in vrouwelijke hormonen. Zij kan je precies vertellen wat er tijdens een zwangerschap in je lichaam gebeurt en waar je rekening mee moet houden. Blijf dus niet met je vragen lopen, maar maak een afspraak! Dat kan 24 uur per dag in de online webagenda of door te bellen naar 088 442 0442. Een consult bij Care for Women wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket en een verwijzing van je huisarts is niet nodig.

Bron: hln.be