Een gezonde zwangerschap en dus gezonde groei in de baarmoeder helpt kinderen beter te presteren op school. Dit geldt voor zowel voor het gebied taal als rekenen. Dat beweren Australische onderzoekers naar aanleiding van onderzoek naar 55.000 kinderen.

Het was voor het eerst dat er een relatie werd gelegd tussen schoolprestaties en de ontwikkeling van foetussen. Wanneer moeders gezonder leven, dus niet roken of drinken tijdens de zwangerschap en dus een gezonde zwangerschap creëren, zouden hun kinderen ook beter meekomen op school. Met name in achterstandsgebieden ontbreekt het echter vaak aan voldoende voorlichting voor zwangere vrouwen.

Onderwijs en gezonde zwangerschap

Dit verklaart volgens de onderzoekers waarom er een verschil blijft in schoolprestaties tussen kinderen uit ‘goede’ wijken en ‘slechte’ wijken. Ook vinden ze dat scholen die in achterstandswijken staan, minder kritiek zouden moeten krijgen op het niveau van hun onderwijs. Veel van hun leerlingen beginnen blijkbaar al met een achterstand.

Overigens vinden de onderzoekers niet dat iedereen die een moeizame zwangerschap had, zich nu direct zorgen hoeft te maken. Het onderzoek gaat over een algemene tendens. Betrokken en actieve ouders kunnen veel doen om de ontwikkeling van hun kind te beïnvloeden. Een gezonde zwangerschap is dus niet een garantie voor betere schoolprestaties van je kleintje.

Care for Women helpt

Heb je vragen over voeding en gedrag tijdens je zwangerschap, wil je weten hoe je sneller zwanger kan raken of heb je gewoon vragen over zwangerschap in het algemeen? Ga eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij is zelf ook vrouw en gespecialiseerd in vrouwelijke hormonen. Ze kan je precies vertellen wat er in je lichaam gebeurt tijdens je zwangerschap, welke voeding en vitaminen je op dat moment nodig hebt , maar ook wat je kan doen als je graag zwanger wilt worden. Wacht dus niet langer en maak meteen een afspraak. Dat kan 24 uur per dag in de online webagenda of door te bellen naar 088 442 0442. Een consult bij Care for Women wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket en een verwijzing van je huisarts is niet nodig.
Bron: Gezondheidsnet.nl