Vrouwen die na kunstmatige inseminatie gedurende een kwartier op hun rug blijven liggen, hebben 50 procent meer kans om zwanger te worden dan vrouwen die gelijk na de behandeling opstaan. Zo blijkt uit nieuw onderzoek. Blijven liggen dus, als je zwanger wilt worden!

IUI-procedure

Dat blijkt uit onderzoek onder vierhonderd vrouwen die een zogeheten IUI-procedure ondergingen. Bij een IUI-procedure wordt sperma met behulp van een injectiespuit direct in de baarmoeder gebracht. De resultaten van de studie van het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC) worden vandaag online gepubliceerd door het toonaangevende British Medical Journal.

Blijven liggen

De resultaten laten zien dat de kans op zwangerschap bij de ‘liggers’ anderhalf keer zo groot was. Van hen werd 27 procent zwanger na de IUI-procedure, de vrouwen die meteen opstonden bleven steken op een 18  procent. De onderzoekers tasten nog in het duister wat de oorzaak van het verschil is, maar raden aan dat alle vrouwen die IUI ondergaan voortaan een kwartier zouden moeten blijven liggen.

Bron: gezondheidsnet.nl

Zorgeloos Zwanger

Wil je graag zwanger worden maar lukt het niet? Of wil je weten wat je allemaal kunt doen voor je gezondheid tijdens je zwangerschap? Wat je wel of niet kunt eten, of je misschien dingen in je lifestyle moet veranderen? De Care for Women specialiste biedt een luisterend oor en kan je voorzien van informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap. De Care for Women specialiste is speciaal opgeleid in vrouwen en hun hormonen en kan je dus alles vertellen over de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. Er is altijd wel een verpleegkundige bij jou in de buurt. Klik hier voor een afspraak.