Verontrustende cijfers over ziekteverzuim

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Ziekteverzuim bij jouw bedrijf verminderen? Dat is mogelijk! Als Care for Women/Human ondersteunen wij bedrijven die het meeste uit hun werknemers willen halen. De helft van de totale werkpopulatie bestaat uit vrouwen. Vrouwen werken gemiddeld meer en langer dan voorheen.

In Nederland zijn ongeveer 1,6 miljoen vrouwen in de levensfase waarbij overgangsklachten een grote rol spelen. Ongeveer 80% van hen heeft overgangs- gerelateerde klachten. Verzuim op het werk door hormonale veranderingen komt veel vaker voor dan werkgevers zich realiseren. Gezien je hier bent, is dit voor jouw organisatie ook belangrijk. Dat getuigt van goed werkgeverschap!

Verzuim in cijfers

Verzuim tijdens de overgang
De overgang, een periode die vaak ernstig onderschat wordt. Het gaat wel over, het hoort erbij. Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 80% van de vrouwen in Nederland te maken krijgt met overgangsverschijnselen. Het gaat om een 1,6 werkende vrouwen in deze leeftijd en die groep is groeiende.  Omdat de overgang gemiddeld zo’n 7 tot 10 jaar duurt is de kans op uitval door overgangsklachten bij vrouwen in de leeftijd 45 tot 55 jaar groot.
Verzuim tijdens de maandelijkse menstruatie
De menstruatie komt maandelijks terug en zorgt bij veel vrouwen voor klachten. Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn en stemmingswisselingen zijn slechts een kleine selectie van redenen voor verzuim. Vaak kortdurend, maar maandelijks terugkerend. Inmiddels zijn er wel zo’n 150 verschillende klachten gedefinieerd, die gerelateerd kunnen zijn aan de hormonale veranderingen van de menstruatie. De gevolgen voor het bedrijfsleven hiervan zijn enorm, blijkt uit onderzoek. Alleen al de indicatie menstruele migraine kost de maatschappij jaarlijks ongeveer 1,7 miljard euro.
Verzuim tijdens zwangerschap
Naar verzuim tijdens de zwangerschap en uitval na de zwangerschap is al veel onderzoek gedaan. De conclusie is helder: 36% van de zwangere vrouwen verzuimt t.g.v. hun zwangerschap. Het loont om hier als werkgever aandacht aan te besteden. Aan zwangerschapsklachten is vaak goed wat te doen. Bovendien blijkt dat conflicten vaak voorkomen worden als tijdig onderwerpen als borstvoeding, werktijden en wie gaat wat doen in het gezin besproken worden, ook met u als werkgever.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen

We verzorgen verschillende in company programma’s die de managers, bedrijfsartsen en medewerkers ondersteunen op het gebied van hormonale disbalans. Ons doel is om de vrouwen in het arbeidsproces te houden en het verzuim naar beneden te krijgen.

Vaak lijken bv burn-out, depressie klachten op klachten die voorkomen uit hormonale disbalans denk aan PMS en overgangsklachten. Dit leidt niet alleen tot onnodig verzuim, maar helaas vaak ook tot verstoringen in de arbeidsrelatie. Onbegrip en verkeerde diagnostiek zijn daar vaak de oorzaak van. Dat is jammer, want meestal zijn dit soort situaties door goede voorlichting en juiste diagnostiek goed te verhelpen en te voorkomen.

Wij Care for Women zijn een organisatie die zich al meer dan 20 jaar inzet voor vrouwen met hormonale problemen. De speciaal opgeleide Care for Women specialisten zijn verspreid over ongeveer 150 praktijken in heel Nederland en zijn zowel regulier als alternatief opgeleid. We maken gebruik van gerichte adviezen, een concreet behandelplan. Dit zorgt voor een effectiviteit boven de 80%. En een klanttevredenheid van 8,9% en na 2 á 3 consulten zijn de klachten al zover verminderd. 

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten welke diensten Care for Women aanbiedt? Lees hier verder.