Veelgestelde vragen opleiding

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Door de jaren heen hebben wij veel vragen ontvangen rondom de opleiding. Hierdoor hebben wij de veel gestelde vragen voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet en stel deze aan ons door te bellen of mailen.

De opleiding in het algemeen

Wat is het lesprogramma? Wat ga ik leren?

Alles wat te maken heeft met vrouwen en hormonen. Bekijk het studieprogramma, hier leggen we alles voor je uit. 

Waar zijn de lessen?

De lessen vinden gedeeltelijk plaats in Amersfoort of Leusden en gedeeltelijk online. De exacte verdeling van online en op locatie hoor je enkele weken voorafgaand aan de opleiding.

Wat zijn de kosten voor de opleiding?
Dat leggen we je graag uit, lees meer op deze pagina. 
Op hoeveel uren zelfstudie kan ik rekenen?

Dat is per persoon verschillend en echt afhankelijk van hoe snel je kunt leren. Gemiddeld kun je naast de lesdagen, van 10 uur per week aan zelfstudie uitgaan.

Wat is het verschil tussen de opleiding van Care for Women en een andere opleidingen? (zoals Brederode, overgangsconsulent etc.)

Het verschil tussen de opleiding van Care for Women en andere opleidingen is erg groot. Zo houdt Care for Women zich niet alleen bezig met overgangsklachten, maar zie je straks in jouw praktijk veel meer doelgroepen voorbij komen. Denk hierbij o.a. aan vrouwen met PMS klachten, anticonceptievragen maar ook zwangerschapswensen. Daarnaast voer je als Care for Women specialiste ook healthchecks uit. Zo blijft je werk als Care for Women specialiste afwisselend.

Door het bredere aanbod wat je als Care for Women specialiste biedt, worden ook meer consulten vergoed door de zorgverzekeraars.

Om de kwaliteit van ons opleiding en het vak te waarborgen werken wij met een maximum aantal deelnemers per opleidingsgroep. Het belang van Care for Women ligt na de opleiding bij het succesvol opzetten van je eigen praktijk. Om deze reden werken wij ook met een vestigingsbeleid, zodat je praktijk ook levensvatbaar is.  

Tot slot werk je binnen Care for Women practice based evidence, hierdoor leren we van onszelf en van elkaar. Zo blijf je jezelf altijd ontwikkelen en het beste uit jezelf en je consulten halen.

Vooropleiding/startkwalificaties

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een geldige BIG-registratie. Bijvoorbeeld als verpleegkundige of verloskundige.

Kan ik ook starten zonder BIG-registratie?

Ja, je kunt de opleiding ook als HBO therapeut volgen. Dit kan als je in het bezit bent van een diploma HBO Medische en Psychosociale basiskennis. Welke voldoet aan de Plato eindtermen en geaccrediteerd is door CPION of andere geregistreerde instituten.  

Ik heb de Medische en Psychosociale basiskennis gevolgd, wordt ik dan wel vergoed?

Wanneer je instroomt vanuit de opleiding HBO medische en psychosociale basiskennis, wordt je na het behalen van je diploma (Care for Women specialiste) door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Behalve als dit expliciet in de polis vermeld staat dat alleen verpleegkundigen voor een vergoeding in aanmerking komen.

Worden mijn uren erkent vanuit het BIG-register?

Tot op heden erkent de BIG de uren die je werkt als Care for Women specialiste voor je herregistratie van de BIG. Dat betekent dat de uren als Care for Women specialiste meegeteld worden. Care for Women heeft hiervoor een document samengesteld welke je kunt gebruiken voor de herregistratie. 

Omdat Care for Women echter geen onderdeel is van de BIG kan zij niet garanderen dat dit in de toekomst ook zo blijft gelden.

Kan ik deelnemen aan de opleiding als mijn BIG-registratie is verlopen?

Hiervoor zul je eerst je BIG-registratie moeten vernieuwen.

Kan ik op elke gewenste locatie mijn praktijk starten?

Je kunt niet zomaar ergens starten. Het is namleijk van belang dat de praktijklocatie waar jij zou willen starten beschikbaar is. Er moet natuurlijk wel voldoende ruimte zijn om een levensvatbare praktijk te starten. Bij aanmelding zullen wij dus altijd eerst kijken of wij de locatie kunnen goedkeuren.

Aansluiting bij Care for Women

Kan ik de opleiding ook volgen zonder dat ik mij aansluit bij Care for Women?

Nee dat is niet mogelijk, de opleiding is exclusief aankomende specialistes. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van het vak Care for Women blijven waarborgen. 

Wat is het voordeel van het aansluiten bij Care for Women?
Het aansluiten bij Care for Women heeft veel voordelen. Denk hierbij aan: vergoedingen, een groot netwerk, ervaren collega's, goede naamsbekendheid, ondersteuning vanuit het hoofdkantoor,  gezamenlijke inkoop van bijv. verzekeringen en producten, bijscholingen, aanwas van nieuwe cliënten, landelijke marketing en nog veel meer.
Wat zijn de kosten van de aansluiting bij Care for Women?

Dit leggen wij je graag uit tijdens een informatiebijeenkomst, dit kunnen wij je namelijk het beste persoonlijk uitleggen. In het kort: het bestaat uit twee onderdelen. Je lidmaatschapskosten en een variabele wervingsfee.