Vrouwen leven langer en gezonder dan vroeger, zo blijkt uit een bericht dat de Verenigde Naties naar buiten heeft gebracht. Het aantal vrouwen dat tijdens of kort na de zwangerschap overlijdt is de afgelopen 23 jaar wereldwijd met 45% gedaald. Behalve op het gebied van gezondheid blijk dat vrouwen ook in hun ontwikkeling een stap voorwaarts hebben gemaakt. Zo hebben wereldwijd steeds meer meisjes en vrouwen toegang tot onderwijs.

Vrouwen gezonder dan vroeger?

De gemiddelde levensverwachting voor vrouwen ligt op 72 jaar, voor mannen is de levensverwachting gemiddeld 68 jaar. Vrouwen leven dus langer, maar leven zij die extra jaren in goede gezondheid? Ieder mens heeft hormonen in het lichaam, die van belang zijn bij veel processen. Voor vrouwen zijn hormonen van belang voor bijvoorbeeld de menstruatie en overgang. Door al die veranderingen in hormonen kunnen klachten ontstaan. Vaak hebben klachten als gevolg van hormonale veranderingen een negatieve invloed op de kwaliteit van leven.

Menstruatie en PMS

De menstruatie is voor veel vrouwen een lastig maandelijks terugkerend gegeven. De meeste vrouwen hebben wel wat last van de menstruatie, bijvoorbeeld door buikpijn, rugpijn, prikkelbaarheid of veel zin in chocolade. Maar voor sommige vrouwen zijn menstruatieklachten dusdanig hevig, dat ze het dagelijks leven beïnvloeden. Deze vrouwen kunnen bijvoorbeeld de dagen voor de menstruatie niet werken. Bij zeer ernstige menstruatieklachten is er vaak sprake van het premenstrueel syndroom, PMS. Bij PMS zijn wel 100 klachten beschreven, enkele voorbeelden;

Overgangsklachten

Bij de geboorte krijgt een meisje al haar volledige voorraad eicellen mee. Vanaf de eerste menstruatie rijpt er iedere maand een eicel, tot de voorraad op is. Wanneer de voorraad eicellen uitgeput is, komt een vrouw in de overgang. Ze wordt dan onvruchtbaar, doordat er geen eicellen meer zijn die bevrucht kunnen worden. De veranderingen in het lichaam die rond de overgang plaatsvinden, gaan vaak gepaard met overgangsklachten. Maar liefst 80% van de vrouwen heeft tijdens de overgang te maken met opvliegers. Andere klachten zijn;

Overgangsklachten, menstruatieklachten of PMS; pak de klachten aan!

Als vrouw kun je te maken krijgen met klachten als gevolg van hormonale schommelingen. Bij de een zijn de klachten goed te verdragen, maar er zijn ook vrouwen bij wie de klachten hun dagelijks leven erg in de war schoppen. En dat is jammer, want in de meeste gevallen is er goed iets te doen aan bijvoorbeeld opvliegers, menstruatieklachten en PMS of die sombere gevoelens. De Care for Women specialiste is een professionele zorgverlener die gespecialiseerd is in vrouwen en hormonen. Zij is zelf vrouw en kan zich als geen ander inleven in jouw situatie. Bovendien heb je geen verwijzing van je huisarts nodig en worden de consulten vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je hoeft niet rond te blijven lopen met vervelende klachten, maak nu een afspraak of bel de assistente op 088-4420442. Zij helpt je om langer en gezonder te leven.