’S nachts bijna het bed uit drijven door transpiratieaanvallen, na de kleinste inspanning al last hebben van natte oksels en worden die vervelende opvliegers steeds erger? Dit zijn typische kenmerken van de overgang. Transpireren is een normale functie van de huid. De lichaamstemperatuur wordt zo op het juiste niveau gehouden en afvalstoffen worden uitgescheiden. Wanneer je in de overgang zit is dit proces verstoord door de wisselende hormoonspiegels. Hierdoor kun je last kan krijgen van opvliegers. Deze opvliegers kunnen zorgen voor flinke transpiratieaanvallen wat je dag flink in de war kan schoppen. Een Care for Women specialiste kan je hierbij helpen.

Transpiratieaanvallen en de overgang

Iedereen heeft wel eens last van opvliegers en transpiratieaanvallen. Wanneer je in de overgang zit kan dit echter met grote regelmaat voorkomen. Dit komt doordat tijdens de overgang het temperatuurcentrum in de hersenen gevoelig is voor het wisselen van de hormoonspiegels. Hierdoor kan het proces verstoord worden. Omdat tijdens deze periode het vrouwelijk hormoon oestrogeen plotseling daalt, raakt het centrum van slag. Het lichaam krijgt het koud en reageert met een gevoel van onrust en gejaagdheid. Je thermostaat gaat bijdraaien en het lichaam krijgt de indruk dat het warm is. Omdat het lichaam de warme kwijt wilt, zet het de bloedvaten open. Het moment dat een opvlieger met bijkomende transpiratie zal plaatsvinden. Veelal wordt dit gevoel ervaren als een koortspiek, maar dan in 2-3 minuten tijd met als gevolg een transpiratieaanval. De opvliegers worden vaak afgesloten met een koude rilling, waarna de thermostaat weer in evenwicht is. Wanneer je in de overgang zit kan dit meerdere keren per dag voorkomen. Andere typische kenmerken van de overgang zijn:

Transpiratieaanvallen en andere klachten rondom de overgang, er is wat aan te doen!

Overgangsklachten als opvliegers en transpiratieaanvallen zijn erg vervelend en kunnen invloed hebben op je hele dag. ‘S nachts last hebben van opvliegers en transpiratieaanvallen zorgt niet alleen voor slaapproblemen, maar ook voor moeheid en prikkelbaarheid de dag erna. Ook kan een kleine inspanning al voor doorweekte kleding en ongemakkelijke geurtjes zorgen. Iets wat geen enkele vrouw graag wilt. Gelukkig is er wat aan deze opvliegers, transpiratieaanvallen en andere klachten rondom de overgang te doen. De Care for Women specialiste is gespecialiseerd in de overgang. Zij kan tijdens een consult inzicht krijgen in jouw klachten. Samen zal er gekeken worden naar een oplossing om van de opvliegers en transpiratieaanvallen af te komen. Deze oplossing zal afhankelijk zijn van welke medicatie je gebruikt en de ernst van de klachten. Vervolgens wordt er samen met jou overlegd wat de mogelijkheden zijn en wat je ervan kan verwachten. Op deze manier krijgt je inzicht in de mogelijkheden die bij jou passen. Ook wordt er gelijk naar een oplossing gezocht. Care for Women helpt jou je opvliegers, transpiratieaanvallen en andere overgangsklachten te verminderen!

Transpiratieaanvallen, Care for Women helpt

Maak dus gerust een afspraak bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Zij is zelf ook vrouw en is gespecialiseerd in de overgang. Een doorverwijzing van je huisarts heb je hiervoor niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult al vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt nu zelf 24 uur per dag een afspraak maken via de online webagenda van Care for Women of bellen naar 0880-4420442. Samen met de Care for Women specialiste wordt er voor gezorgd dat er eindelijk wat aan de opvliegers, transpiratieaanvallen en andere klachten rondom de overgang gedaan wordt.