Sporten en opvligers: een gouden combinatie. Sporten vermindert namelijk de kans op opvliegers. Voor een Amerikaans onderzoek werden vrouwen met opvliegers 5 jaar lang gevolgd. Hieruit kwam naar voren dat vrouwen die met sporten meer dan 644 calorieën per week verbrandden, minder last hadden van opvliegers. Bij vrouwen die meer dan 1450 calorieën verbrandden met sporten had 66% minder last van opvliegers.

Sporten en opvliegers

Onderzoekers van de Universiteit van Granada begeleidden een jaar lang een groep vrouwen die last had van opvliegers. Bij een kwart van de vrouwen namen de klachten af. Zij voelden zich niet alleen lichamelijk beter, maar zaten ook veel lekkerder in hun vel. De vrouwen trainden 3 uur per week onder begeleiding. Bij de controlegroep, die niet aan sport deed, groeide het aantal vrouwen met opvliegers tot 67%!

Preventief sporten

Tijdens de menopauze vergroot ook de kans op botontkalking (osteoporose) en hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn zelfs doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen in Nederland. Sporten kan ook hier preventief werken. Een halfuur beweging per dag verkleint het risico op hart- en vaatziekten al. En een sport waarbij er druk op de botten wordt uitgeoefend, zoals yoga, vermindert de kans op botontkalking aanzienlijk én vergroot de flexibiliteit.

Care for Women helpt!

Voordat je enthousiast begint met sporten kunnen wij je aanraden om te kijken hoe het er op dit moment verder voor staat met je gezondheid. Een slechte gezondheid is namelijk niet altijd zichtbaar. Een verhoogd cholesterol of diabetes type 2 veroorzaken bijvoorbeeld niet meteen klachten. Een healthcheck van Care for Women kan je inzicht geven in je huidige situatie. Na de healthcheck kijk je samen met de Care for Women specialiste wat je met de uitslag kan doen en hoe je verantwoord voor jou lichaam kunt gaan sporten. Dat motiveert! Maak meteen een afspraak in de online webagenda, dat kan 24 uur per dag. Een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig.