Bijna de helft van de vrouwen is zich niet bewust van het risico op aandoeningen als hart- en vaatzieken en Alzheimer na de overgang. Dat blijkt uit onderzoek van Plus Magazine. Uit een studie onder 758 vrouwen bleek dat 41 % van de vrouwen zich niet bewust is van het verhoogde risico op hart- en vaatziekten en Alzheimer na de overgang.

De overgang, er verandert een hoop!

Tijdens de overgang veranderen er dingen. Natuurlijk verandert je lichaam, dat maakt zich klaar om niet meer vruchtbaar te hoeven zijn. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende klachten zoals opvliegers, gewichtstoename, slaapproblemen of een depressief gevoel. Ook kunnen er in je leven dingen veranderen, de kinderen gaan het huis uit, je krijgt misschien wel kleinkinderen en krijgt meer tijd voor jezelf. Je wilt wel intiem zijn met je partner, maar dit gaat niet altijd, bijvoorbeeld door een droge vagina. Het kan moeilijk zijn om de veranderingen te accepteren en hiermee om te gaan. Dan is er de Care for Women specialiste om je te helpen, met deskundig advies, begeleiding en een passende behandeling.

De overgang en je hart en vaten

Tijdens de overgang daalt het oestrogeenniveau in het lichaam. Oestrogeen is een vrouwelijk geslachtshormoon dat een vaatverwijdend effect heeft. Wanneer deze werking wegvalt loop je meer risico op hart- en vaataandoeningen zoals een hartinfarct. Hart- en vaatziekten zijn na de overgang doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen. En dat terwijl je veel kunt doen om te voorkomen dat je hiermee te maken krijgt. Zo weten de meeste vrouwen wel dat overgewicht niet goed voor je hart en vaten is. Ook een hoge bloeddruk en te hoog cholesterol vormen een risico. Gelukkig kun je in veel gevallen deze risicofactoren controleren. Bij de Care for Women specialiste kun je terecht om de waardes te meten én wanneer nodig te verbeteren.

Care for Women is er voor jou

Heb je last van overgangsklachten? Of wil je eens weten hoe het met je gezondheid gesteld is? Bij de Care for Women specialiste kun je terecht met al je vragen waar je als vrouw mee te maken kunt krijgen. Zij is zelf vrouw en weet dus als geen ander waar je mee te maken kunt hebben als vrouw. Zij gaat samen met jou op zoek naar een behandeling die bij jou past, hierbij kijkt ze zowel naar de reguliere als alternatieve geneeskunde. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten al vanuit de aanvullende verzekeringen en een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Waar wacht je nog op? Maak zelf een afspraak of bel 088-4420442.

Bron: Gezondheidsplein