Vroeg of laat krijgt iedere vrouw er mee te maken: de overgang. De overgang is een natuurlijk proces waarbij je lichaam zoekt naar een nieuw evenwicht. De overgang gaat soms gepaard met lichamelijke ongemakken, oftewel overgangsverschijnselen. De een heeft hier meer last van dan de ander. De meest voorkomende overgangsverschijnselen worden hier beschreven.   Heb jij last van overgangsverschijnselen en wil je daar graag hulp bij? Wil je graag een goed gesprek met iemand die gespecialiseerd is in dit soort zaken? De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om voorlichting en het beantwoorden van jouw vragen over dit onderwerp. Klik hier om direct een afspraak te maken met een Care for Women specialiste bij jou in de buurt!

Overgangsverschijnsel; opvliegers

Het meest voorkomende overgangsverschijnsel zijn de ‘opvliegers’. Een opvlieger is een plotseling opkomend gevoel van hitte en gaat vaak gepaard met transpiratie, versnelde hartslag, misselijkheid en zware en vermoeide armen en benen. De duur van een opvlieger kan per dag/nacht verschillen. Ook heeft de een hier meer last van dan de ander.

Daling oestrogeen niveau

Oestrogeen is goed voor je huid. Als tijdens de overgang je oestrogeenhoeveelheid verandert, is het belangrijk dat je je huid soepel en doorvoed houdt. Ook is het belangrijk dat de doorbloeding van de kleine bloedvaatjes in je lichaam wordt gestimuleerd. Dit kan gevolgen hebben voor je huid en voor de conditie van je haar. Er is een kans dat je huid nu gevoeliger wordt voor de invloeden van buitenaf. Ook speelt een erfelijke aanleg hier een rol bij. Zorg goed voor je huid, ga daarom niet te veel in de zon zitten en bescherm je huid met een goede crème. Een massage van de hoofdhuid helpt om de bloeddoorstroming te ondersteunen.

Onrust tijdens de overgang

Veranderingen in overgang gaan vaak gepaard met hevige emoties. Zo kun je je eenzaam en neerslachtig voelen. Ook huilbuien en prikkelbaarheid komen vaak voor. Maar bepaalde gebeurtenissen in deze levensfase kunnen ook ingrijpend zijn. De kinderen het huis uit of je kunt het maar moeilijk accepteren dat je ouder wordt. Het is goed als je hier over praat met een goede vriendin of iemand van hulporganisaties.

Wat te doen bij overgangsverschijnselen?

De Care for Women specialiste is er voor jou als het aankomt op hormonale problemen. Overgangsverschijnselen kunnen je dagelijks leven nogal dwars zitten, terwijl dat helemaal niet nodig is. Ben jij benieuwd wat je kunt doen aan overgangsverschijnselen? Maak dan een afspraak bij een praktijk in de buurt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende pakketten, en een verwijzing van je huisarts is niet nodig! Bel de assistente gerust bij vragen. Zij is bereikbaar op 088-4420442.