De overgang is voor veel vrouwen niet de meest makkelijke periode in hun leven. Naast een aantal lichamelijke klachten zoals opvliegers, nachtelijk transpireren en slapeloosheid, kan zij ook te maken krijgen met psychische klachten als stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Uit Amerikaans onderzoek van de University of Massachusetts blijkt mindfulness een zeer goede remedie te zijn tegen bovenstaande lichamelijke klachten die bij de overgang horen.

Overgang en mindfulness, wat houdt het in?

Mindfulness is een aandachtsgerichte cognitieve therapie. Je leert om te gaan met pijn, stress, vermoeidheid en depressies. Veel vrouwen ervaren in de periode van de overgang veelvuldig klachten als irritatie en depressieve gevoelens. Vaak krijgen de personen in je omgeving het zwaar te verduren ondanks dat je dit helemaal niet wilt. Het gebeurt gewoon. Uit onderzoek blijkt dat mindfulness, een combinatie van meditatie en yoga, er niet alleen voor zorgt dat vrouwen minder last hebben van overgangsklachten maar dat ook het psychische en seksuele functioneren verbetert. Mindfulness kunt u vaak volgen bij een yogaschool maar ook via de huisarts worden adviezen gegeven over mindfulness. Daarnaast kan de Care for Women specialiste u ook doorverwijzen naar iemand die mindfulness geeft.

Care for Women en lifestyle-advies

Wanneer je in de overgang komt, voel je je vaak moe en lusteloos. Omdat de specialiste zelf vrouw is begrijpt zij als geen ander waar het vrouwenlichaam mee te maken krijgt en kan zij je goed helpen om van deze klachten af te komen. Een afspraak maken is heel eenvoudig. Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig en kunt zo terecht in één van de bijna 100 praktijken in Nederland. Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten, die door de meeste aanvullende zorgverzekeraars vergoed worden, telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.