Een goede en voldoende nachtrust is voor iedereen belangrijk. Wanneer je een nacht slecht slaapt merk je dat de volgende dag meteen. Slapeloosheid tijdens overgang kan vaker voorkomen. Een slechte nachtrust is ontzettend vervelend, maar er is iets aan te doen! De Care for Women specialiste kan je helpen de oorzaak te ontdekken en aan te pakken.

Oorzaken van slapeloosheid tijdens overgang

De overgang brengt verschillende klachten met zich mee zoals toename van gewicht, hoofdpijn, stemmingswisselingen en slapeloosheid, maar ook hartkloppingen komen voor. Slapeloosheid tijdens de overgang kan op verschillende manieren voorkomen. Zo kun je moeite hebben met in slaap vallen of wordt je om het uur wakker. Ook kan het gebeuren dat je ’s ochtends heel vroeg wakker wordt en niet meer door kunt slapen. Slecht slapen tijdens de overgang wordt vaak veroorzaakt door opvliegers, hevige transpiratie of een onrustig gevoel. De lichamelijke, psychische en hormonale veranderingen die gepaard gaan met de overgang kunnen flinke invloed hebben op de kwaliteit van de slaap. Ook veranderingen binnen je levensstijl, gezondheid of de relatie met je partner kunnen voor slapeloosheid zorgen. Het is belangrijk dat je voldoende rust neemt, ook overdag. Naast niet te druk zijn is een goede en gezonde levensstijl van belang. Eet gezond, laat alcohol en drugs voor wat het is en probeer naast de rust wel voldoende te bewegen. Wil je iets proberen tegen de opvliegers of nachtelijke transpiratie? Kijk dan eens in onze webshop. Hier staan verschillende zelfzorgmiddelen die je er van af kunnen helpen.

Care for Women specialiste

Lig jij al maandenlang naar je plafond te staren, iedere avond weer? Care for Women biedt professionele hulp bij overgangsklachten. Bij de Care for Women specialiste zijn je gevoelens bespreekbaar en belangrijker; zij kan je helpen. Er is namelijk wel degelijk iets te doen aan je klachten. Maak eenvoudig een afspraak bij jou in de buurt en pak je klachten aan. Ook tijdens de overgang wil je toch blijven genieten?