Voedingssupplementen met isoflavonen kunnen veilig gebruikt worden door vrouwen in de overgang, dat heeft de EFSA, de Europese voedselveiligheidsraad, geconcludeerd. Volgens de voorzitter van het panel dat het onderwerp behandelde, kan een dosis tot 150 mg isoflavonen per dag geen schade veroorzaken bij vrouwen in de overgang. Isoflavonen zijn op oestrogeen lijkende stoffen. Daardoor kunnen ze helpen om overgangsklachten te verminderen.

Overgang en isoflavonen

Isoflavonen zijn stoffen die voorkomen in onder andere Soja, Rode Klaver en Kudzu Root. In landen waar men veel sojaproducten eet lijken overgangsklachten dan ook minder voor te komen dan waar men weinig van deze natuurlijke hormonen inneemt. Het lijkt er dus op dat isoflavonen overgangsklachten kunnen verminderen. De werking van isoflavonen lijkt op de werking van oestrogeen. Tijdens de overgang gaat je lichaam minder oestrogeen produceren en zoekt het naar een nieuwe hormonale balans. Dat gaat gepaard met wisselende niveaus van de verschillende hormonen. Door deze hormonale schommelingen kun je last krijgen van overgangsklachten zoals;

Om hier iets aan te doen kun je onder andere kiezen uit medicijnen zoals hormoontherapie, dit is verkrijgbaar via de huisarts. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke hormonen, zoals isoflavonen. Deze zijn de laatste jaren erg in opkomst. Ook hierbij probeer je de hormoonschommelingen te verminderen. Als dit lukt zullen uiteindelijk de klachten verdwijnen.

Overgangsklachten, daar kun je iets aan doen!

De overgang is niet altijd een prettige periode, je dagelijks leven kan aardig in de war geschopt worden door overgangsklachten. Veel vrouwen denken dat hier niets aan te doen is. Echter kun je wel degelijk iets doen aan overgangsklachten. Care for Women werkt al jaren met isoflavonen en heeft hier goede ervaringen mee. De Care for Women specialiste kan je dan ook alles vertellen over het gebruik van deze natuurlijke hormonen tijdens de overgang en hoe je hiermee overgangsklachten kunt verminderen. Samen met jou zal ze op zoek gaan naar een passende behandeling voor jouw overgangsklachten. Voor een consult bij de Care for Women specialiste heb je geen verwijzing van je huisarts nodig en bovendien vergoeden de meeste verzekeraars de consulten vanuit de aanvullende pakketten. Waar wacht je nog op? Maak snel een afspraak via de webagenda of bel met de assistente op 088-4420442.