Last van een jeukende en trekkende huid? Dit kan ook voorkomen tijdens de overgang. Helaas word een droge huid veroorzaakt door de hormonale verandering in je lichaam tijdens de overgang. Wat kun je aan huidverzorging doen om te voorkomen dat je huid droog en trekkerig wordt tijdens de overgang?

Oestrogeen

Tussen de 40 en 48 raken de meeste vrouwen in de overgang. Dit is de leeftijd dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen steeds minder wordt aangemaakt. Oestrogeen is verantwoordelijk voor een heleboel processen in je lichaam. Het zorgt in de puberteit dat je uitgroeit tot een vrouw en het houdt je botten sterk. Maar het stimuleert ook de huid eigen vetten. Nu dit dus afneemt, wordt je huid droger en kan je huid gaan trekken, schilferen en jeuken. Daarom is goede huidverzorging van groot belang!

Huidverzorging

Het is daarom belangrijk dat je je huid zo goed mogelijk verzorgd. Eet bijvoorbeeld essentiële vetzuren, dit helpt je huid gehydrateerd te houden. Drink veel water en probeer alcohol zoveel mogelijk te vermijden. Wees voorzichtig met zeep, vooral in je gezicht, je huid droogt hierdoor heel erg uit. Gebruik daarom liever een parfumloze zachte zeep. En na het wassen is het verstandig om een voedende crème te gebruiken. Dit hoeft helemaal geen dure crème te zijn. Ook is het goed voor je gezicht om af en toe eens een gezichtsmasker te gebruiken. Zodat de huid even tot rust komt en weer een voedende oppepper krijgt! Mocht je na deze tips nog erg last hebben van een jeukende en trekkende huid, dan heb je waarschijnlijk een ander huidprobleem en is het verstandig om hier even mee naar je huisarts te gaan.

Care for Women

Heb je vragen over de overgang? De Care for Women specialiste is er voor jou als het gaat om voorlichting en het beantwoorden van al jou vragen over dit onderwerp. Maak gerust een afspraak bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt!