De overgang, een vervelende periode tijdens het leven van de vrouw. Ergens tussen de 40 en 58 raken de meeste vrouwen in de overgang. Niet alleen je lichaam, maar ook aan je uiterlijk verandert er iets tijdens de overgang. Je huid en je haar bijvoorbeeld, of je figuur.
Rond je vijftigste verandert je huid zichtbaar. De elasticiteit ervan neemt af. De meeste mensen krijgen rimpels, sommige pigmentvlekken. Je huid wordt droger, dunner en valer. Een goed moment om je huidverzorgingsproducten eens onder de loep te nemen. Koop je iets nieuws, let dan op drie dingen: het product moet de celvernieuwing stimuleren, je vochthuishouding regelen en de stevigheid van je huid verbeteren. Van vitamine F wordt gezegd dat ze het verouderingsproces tegengaat. Is het winter, dan kun je baat hebben bij een extra vette gezichtscreme.

Een droge huid kan veroorzaakt worden door hormonale veranderingen die het lichaam tijdens de menopauze ondergaat. Het hormoon oestrogeen is verantwoordelijk voor een heleboel dingen in het vrouwenlichaam. Zo ook voor het stimuleren van collageen en cermiden, de huideigen vetten. Tijdens de overgang neemt deze productie af, waardoor de huid droog en trekkerig wordt en zelfs kan gaan jeuken.

Overgang en huidverzorging

 

Vooral tijdens de overgang stelt je huid hoge eisen aan goede huidverzorging. Gelukkig kun je met de juiste huid- en lichaamsverzorging zorgen dat

je huid toch lekker zachtblijft aanvoelen:

NW09 foto5

 

  • Drink genoeg water.
  • Eet genoeg essentiële vetzuren.
  • Stop met uitgebreide hete douches en baden.
  • Gebruik zo min mogelijk zeep.
  • Reinig altijd je gezicht.
  • Voed je huid.
  • Zorg voor zonbescherming.
  • Beweeg.
  • Stop met roken.

 

 

Overgangsklachten, Care for Women helpt

 

Ongeveer 80% van alle vrouwen die in de overgang zitten hebben last van overgangsklachten. Typische overgangsklachten zoals opvliegers en nachtelijke transpireren, worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Vrouwen praten niet graag over de klachten, maar de symptomen zijn heel normaal. De Care for Women specialiste is er voor jou. Zij kan je goed adviseren over de mogelijkheden die er zijn om overgangsklachten op te lossen. De Care for Women specialiste is zelf vrouw en weet als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de overgang. Bovendien worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en een afspraak maak je zelf eenvoudig online in de webagenda.