We kennen allemaal het spreekwoord ‘Het leven begint bij 40’ maar uit onderzoek blijkt nu dat je het gelukkigst bent na je 50ste! Toch bijzonder omdat je als 50 plus vrouw vaak in een ingrijpende fase zit: de overgang. De onderzoekers hebben geen vaste verklaring voor de plotselinge stijging van geluk vanaf je 50ste maar vermoeden dat het komt doordat je wijzer bent geworden en andere verwachtingen van het leven hebt. Natuurlijk is het prettig om jong te zijn, daar waren zowel de jongeren als ouderen in het onderzoek het over eens. Maar 50 plussers zijn meer tevreden en hebben geleerd om gelukkig te zijn met wat ze hebben.

50 jaar dus: de overgang

Zo rond hun 50ste begint voor de meeste vrouwen de overgang, een fase die door veel vrouwen wordt ervaren als ingrijpend. Ook kan de overgang van invloed zijn op je levensgeluk; je persoonlijkheid verandert, je hebt enorme opvliegers, ervaart stemmingswisselingen of hebt andere klachten die met de overgang te maken hebben. De overgang kan er voor zorgen dat je jezelf niet meer herkent maar ook dat je omgeving je niet begrijpt, hierdoor kom je terecht in een vicieuze cirkel die lastig te doorbreken is. Dus in plaats van je echt gelukkiger te voelen en lekker in je vel te zitten, voel je je juist onbegrepen en ongelukkiger en dat is erg jammer want het hoeft niet!

Overgang en hulp daarbij

Gelukkig is er de Care for Women specialiste, zij is speciaal opgeleid om jou te begeleiden en adviseren tijdens deze periode in je leven. In onze online agenda kun je altijd zelf een afspraak maken voor een consult, zonder doorverwijzing van je huisarts. Wil je liever zelf een oplossing zoeken? Wij hebben een productlijn met producten voor de overgang, wellicht zit er iets bij waarbij jij je heel goed voelt.