Zit je in de overgang en voel je je toch regelmatig somber en depressief? Dat is niet zo vreemd, overgang en depressie komen vaak samen voor. Uit een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Menopause, blijkt dat het wisselende niveau van oestrogeen tijdens de overgang vrouwen gevoeliger maakt voor de effecten van een depressie en stress.

Heb je te maken met een depressie tijdens de overgang? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij is zelf vrouw en weet dus als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen. Samen met jou gaat ze op zoek naar de beste behandeling van de overgangsklachten.

Oestrogeen, overgang en depressief

Het onderzoek laat zien dat het risico op een depressie bij vrouwen in de menopauze dubbel of zelfs driedubbel zo hoog is als bij vrouwen voor of na de menopauze. De onderzoekers vonden uit dat de daling van estradiol, een vorm van oestrogeen, zorgt voor meer irritaties, meer woede en een gevoel van afwijzing. Dat zijn symptomen die ook bij een depressie voorkomen. Wanneer daar ook nog stress bij komt waren de symptomen van de overgang en depressie nog sterker aanwezig. Tijdens de overgang zijn je hormonen flink van slag. Zo wisselt het niveau oestrogeen nogal, wat kan zorgen voor overgangsklachten, zoals je depressief voelen. Voorbeelden van andere overgangsklachten zijn;

Overgang en depressief? Er is hulp!

De overgang, iedere vrouw krijgt ermee te maken. Helaas gaat de overgang voor 80% van de vrouwen gepaard met overgangsklachten, zoals ook een depressie. Veel vrouwen denken dat het erbij hoort en er niets aan de klachten te doen is, en dat is erg jammer. De Care for Women specialiste is een vrouwelijke zorgverlener die jou kan helpen met allerlei vrouwenzaken, zo ook overgangsklachten en depressie. Samen met jou gaat ze op zoek naar een passende behandeling. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en de meeste verzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende pakketten. Een afspraak maken doe je eenvoudig in de webagenda, 24 uur per dag. Liever eerst meer informatie of telefonisch een afspraak maken? Bel dan met de assistente op 088-4420442.

Bron: Medicalnews Today