Over ons

[yoast-breadcrumb]

Missie

 

‘Meer vrouwspecifieke zorg’ en ‘een slag slaan tussen de reguliere- en alternatieve geneeskunde’. Dat was de missie van initiatiefneemster Catherine van Heest toen zij ruim 12 jaar geleden Care for Women opzette. Nadat Catherine van dichtbij ervaarde hoe groot de impact van de overgang kan zijn en hoe weinig zorgverleners hier gespecialiseerd in waren, ging ze op zoek naar antwoorden. Wij vrouwen verschillen zoveel van mannen, Catherine kon niet geloven dat er zo weinig bekend was over vrouwen en hun hormoonstelsel. Ze schreef boeken, richtte de organisatie Care for Women op en uiteindelijk werd in 2002 het beroep ‘Care for Women specialiste’ geboren. Inmiddels zijn er zo’n 80 specialisten in Nederland die alles weten van vrouwen en hun hormonen. Zij kunnen de cliënten alles vertellen over hun klachten, begrijpen hen als geen ander omdat ze zelf ook vrouw zijn en nemen echt de tijd voor je. Want “het hoort er nou eenmaal bij” en “het gaat vanzelf over”, daar geloven we bij Care for Women niet in.

 

De Care for Women specialiste

De Care for Women specialiste is opgeleid in alles wat vrouwen en hun hormonen betreft. Ze kijkt voor een oplossing van jouw klachten reguliere- en alternatieve geneeskunde. De specialisten werken zelfstandig en zitten door het hele land. Er is dus altijd iemand bij jou in de buurt.

Je kunt bij de specialisten terecht voor de volgende indicaties:

 

  • Overgang
  • Menstruatie/PMS
  • Zwangerschap
  • Anticonceptie
  • Healtcheck

 

Ben je benieuwd wat de specialisten voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier.

Ook zit in hartje Amersfoort een groot, modern zorgcentrum waar particuliere zorgverleners vrouwspecifieke hulp verlenen. Je kunt dus gerust zeggen dat Care for Women de grootste vrouwenzorgorganisatie van Nederland is. Wil je een afspraak maken? Klik dan hier. Liever telefonisch een afspraak maken of heb je vragen? Bel dan naar het landelijke nummer: 088-4420442.

Opleidingsinstituut

Daarnaast heeft Care for Women een groot opleidingsinstituut. Hier geven bevoegde docenten – tevens zorgverleners uit het veld –  nascholingen en opleidingen op het gebied van vrouwen en hun hormonen. Ook kun je hier de opleiding tot Care for Women specialiste volgen. Benieuwd welke opleidingen er naast Care for Women specialiste nog meer gegeven worden? Klik dan hier.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op via onderstaande knop en wij reageren zo spoedig mogelijk!