Als het aan de Nederlandse vrouwen ligt dan kan er heel wat verbeterd worden in de gezondheidszorg. Met name de zorg voor vrouwen kan beter. Zo willen we meer preventie onderzoek naar borst- en baarmoederhalskanker, vergoedingen voor vrouwspecifieke zaken (pil, zwangerschap), vrouwelijke zorgverleners, begrip, aandacht, een luisterend oor en serieus worden genomen.

Ook blijkt dat één op de vier vrouwen aangeeft meer aandacht te willen voor gewichtsproblemen. Een op de vijf vrouwen heeft geen behoefte aan vrouwspecifieke zorg. Dit blijkt uit onderzoek onder 11.599 vrouwen in opdracht van Agis zorgverzekeringen. Het online onderzoek werd gedaan om de tevredenheid over de gezondheidszorg voor vrouwen onder de loep te nemen.

Voorkeur vrouwelijke behandelaar

Vrouwen willen, met name voor aandoeningen die het vrouwenlichaam aangaan, geholpen worden door een vrouwelijke zorgverlener (49 procent). Bijna een kwart van de vrouwen (22 procent) heeft in alle gevallen voorkeur voor een vrouwelijke behandelaar. “Je wordt gewoon doorverwezen naar de specialist voor “vrouwenproblemen” en dit zijn altijd oudere mannen”, zegt een vrouw die meedeed aan het onderzoek. Vooral een gynaecoloog, huisarts en uroloog moeten van hun eigen sekse zijn. Van de ondervraagden bracht meer dan één derde de afgelopen drie maanden een bezoek aan de huisarts/specialist voor vrouwspecifieke zaken.

Care for Women

Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met alles wat met vrouwengezondheid en hormonen te maken heeft. Care for Women ervaart dat vrouwen het prettig vinden dat onze speciaal opgeleide specialistes zelf ook vrouw zijn.  Je kunt bij ons terecht met al je vragen die specifiek met vrouwengezondheid te maken hebben. Of het nu gaat om de overgang, anticonceptie of zwanger worden, incontinentie, seksualiteit of borstkanker of dat je al maanden slaapproblemen hebt. De Care for Women specialiste is er voor jou en bied een luisterend oor! Klik hier voor een afspraak. De Care for Women specialisten weten alles van vrouwen en hun hormonen en kunnen je dus adviseren en en helpen bij hormonale schommelingen.