Vrouwen zijn ongelukkiger dan ooit, zo staat te lezen op Express.be. Deze zakensite beroept zich op een aantal studies die aantonen dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 alleen maar op achteruit gaat. De stress die vrouwen vandaag de dag voelen, is groot ondanks alle kansen die ze krijgen. Vrouwen worden ongelukkiger met de jaren, zo blijkt.

Man/Vrouw 

Vrouwen zijn welgestelder dan ooit, gezonder en hoger opgeleid dan pakweg 40 jaar geleden. En toch wringt er iets, want de algemene gemoedstoestand gaat bergafwaarts. En dit terwijl mannen, volgens onderzoek, zich steeds vrolijker gaan voelen.

Ongelukkiger met de jaren

Opmerkelijk is dat alle vrouwen zich slechter in hun vel voelen. Gehuwd of single, kinderloos of niet, blank of bruin, zelfs waar ze wonen doet er niet toe. Marcus Buckingham, één van de onderzoekers, stelt vast dat dames tevredener aan hun leven beginnen, maar met de leeftijd ongelukkiger worden. Paradoxaal genoeg geldt dat voor heren niet, zij worden gelukkiger met de jaren.

Kinderen en geld

Die somberheid is gelinkt aan hun huwelijk, geld- en materiële zaken. Het huishouden is steeds minder een reden tot somberheid omdat ze er een steeds betere taakverdeling met de partner hebben. Volgens Betsy Wharton, co-auteur van ‘The Paradox of Declining Female Happiness’ zijn het kinderen die je leven overhoop gooien. Al zijn er volgens haar weinig vrouwen die dat kunnen en willen toegeven.

Perfectionisme

Tijdsgebrek is een niet te onderschatten factor. Volgens de onderzoekers hebben dames vaak het gevoel dat hoe meer interessante zaken zich hun leven afspelen, hoe minder tijd ze eraan kunnen besteden. Ook het biologische en hormonale speelt een rol en het feit dat dames veel harder en perfectionistischer zijn voor zichzelf. Bovendien moeten ze voldoen aan het schoonheidsideaal en wordt van hen verwacht dat ze er op hun zestigste nog als een dertiger bijlopen.

Bron: hln.be

Herkenning

Herken jij jezelf in dit artikel? Zit je niet lekker in je vel omdat je bijvoorbeeld in de overgang zit of omdat het allemaal niet zo lekker loopt in je leven? Misschien is de Mood dan iets voor jou! Een product dat helpt bij stemmingswisselingen, een maandagochtendgevoel en niet zo lekker in je vel zitten. Een Care for Women specialiste kan je hierbij helpen. Klik hier om een afspraak te maken.